Почетна страница > Новости

Странци и НАТО се поново мешају у унутрашња питања Републике Српске

/ vostok.rs   | 18.10.2017.


 

Народнa скупштинa Републике Српске усвојилa je Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске.Из НАТО штаба у Федерацији БиХ у Сарајеву је саопштено да НАТО неће приморавати никога да се прикључи Алијанси, те да је то одлука сваке суверене државе.

"Као што важи и за сваку другу државу, на БиХ је да одлучи о својој будућности. НАТО не тера никога да му се придружи. То је суверена одлука суверених држава", рекли су из НАТО штаба у Сарајеву.

"Свесни смо различитих ставова у БиХ у вези с овим питањима. НАТО ће наставити радити с институцијама БиХ, пружајући подршку њеном дуготрајном спољнополитичком циљу пуних евроатлантских интеграција", саопштено je из НАТО штаба у Сарајеву.

Високи предстваник за државну заједницу Републике Српске и Федерације БиХ, Валентин Инцко је саопштио да “мировни споразум, а самим тим и Устав, имају примат над било којим актом који је усвојила Народна скупштина Републике Српске. Народна скупштина Републике Српске нема законска овлаштења да тај Споразум тумачи на начин да намеће обавезе званичницима на државном нивоу”, рекао је Инцко.

 


Повезане теме: РепубликаСрпска, НАТО,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »