Почетна страница > Новости

Дамаск: Национални дијалог мотивација и додатни подстрек политичком решењу кризе

/ vostok.rs   | 19.11.2017.
Дамаск: Национални дијалог мотивација и додатни подстрек политичком решењу кризе


Амбасадор Сирије у Русији Ријад Хадад очекује да ће конгрес националног дијалога Сирије, који би требало да буде одржан у Сочију 2. децембра, дати додатни подстицај за политичко решење у Сирији.

„Ја лично очекујем да ће овај национални дијалог бити мотивација и дати додатни подстрек политичком решењу догађаја у Сирији“, изјавио је Хадад за Спутњик на маргинама шестог Међународног културног форума у Санкт Петербургу.

„У овом тренутку се озбиљно ради на припреми овог националног састанка и због тога нема јасне слике. Стога у овом тренутку не могу да кажем да ли ћу присуствовати или не. Али желим да кажем да ће бити велик броја учесника из Сирије, укључујући и унутрашњу опозицију и спољну опозицију“, одговорио је он на питање да ли ће ићи на конгрес у Сочију.

Конгрес националног дијалога Сирије у Сочију могао би да почне 2. децембра: тај датум поменуло је неколико извора. Исти датум поменуо је и представник унутрашње опозиције Сирије, али је истакао да још увек нема конкретних информација. Одржавање конгреса националног дијалога Сирије иницирао је руски председник Владимир Путин. Очекује се да ће на састанку бити формирана уставна комисија и усвојени завршни документи.

На конгрес су позвани представници свих етничких и верских група Сирије, унутрашња и спољна опозиција и, у својству посматрача, представници УН, Црвеног крста и Светске здравствене организације.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Сирија, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »