eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

'Пословање након пандемије'

'Пословање након пандемије'
03.05.2020. год.
Србија је крајем марта представила пакет економских мера вредан 5 милијарди евра, ради ублажавања последница изазваних епидемијом коронавируса.

Влада Србије одлучила је да одложи плаћање пореза и доприноса на зараде за 2021.годину, биће укинут ПДВ за медицинску опрему, а биће додељена и новчана помоћ за иновације, као и исплата прва три минималца за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у износу од три минималне зараде.

У анкетама за предузетнике међу најчешћим предлозима за помоћ пословању су: давање предности роби малих домаћих произвођача у односу на увозну робу, подршка у промоцији и маркетингу, активно укључивање великих компанија у промоцију микро и малих предузећа у кризном периоду.

Управо зато се једна млада предузетница и новинарка сетила да своје ресурсе искористи као помоћ микро и малим предузећима и предузетницима. Наиме, Јована Шипчић уредница портала ЈоллyWоман је на својим друштвеним мрежама истакла да на свом порталу жели да рекламира предузећа и предузетнике којима би то значило, али и на сарадничким порталима.

Овој идеји се придружила и директорка Сектора за предузетништво у Привредној комори Србије Бранислава Симанић, па су осмислили заједничку акцију помоћи под називом “Како пословати након короне – Помозимо малим, оснажимо предузетнике након пандемије”.

Наиме, сва микро, мала предузећа и предузетници ће моћи да се пријаве за ову помоћ, а Привредна комора Србије заједно са Јованом Шипчић ће изабрати 5 од којих ће троје добити бизнис план и медијску промоцију, а две жене предузетнице ће добити маркетинг план и такође медијску промоцију од младе уреднице Јоване Шипчић до краја године.

Сви заинтересовани могу да се пријаве на мејлове preduzetnik@pks.rs или на info@jollymagazine.com

Госпођа Бранислава Симанић је истакла да ће Сектор за предузетништво увек подржати хумане акције младих предузетника и излазити у сусрет свим захтевима. Она је такође најавила и додатне мере помоћи и акције која су предузетници истакли као најбитније у наредном периоду.

Да је ова идеја дошла до великог броја људи говори чињеница да је Јована Шипчић изјавила да се до сада пријавило више стотина предузећа, али и да су идеју преузели медији из региона.

 

М. Н. 

Фото : Принтсктин 

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Овогодишњи конкурс за „NIS Calling“ студентску праксу отворен је до 26. фебруара 2020. године. Детаљним процесом селекције биће одабрано укупно 80 студената, а пракса ће се одвијати у три...


Један проценат супер-богате светске популације нагомилао је двоструко више богатства од осталих 90 процената, наводи се у недавно објављеном извештају светске хуманитарне организације "Оксфам".

Нема сумње да је дигитални маркетинг данас свеприсутан, а главни разлог за то је његова ефикасност и поузданост у онлајн промоцији фирми и у привлачењу пажње интернет корисника. Међутим,...


 Наиме, пре неколико дана кинески произвођач гума "Шангдонг Линглонг" најавио да ће у Зрењанину изградити фабрику вредну 994 милиона долара, а Србија је "у трци" за ову инвестицију успела...

 Тренд раста обима авио-саобраћаја и свих параметара пословања константан је, показује Извештај о пословању аеродрома за првих шест месеци ове године.   - Повећање броја путника износи 7 одсто, повећање броја...


Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је данас да је на састанку представника тог удружења са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем договорено да се одмах настави откуп малине и...


Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Срећни новогодишњи и божични празници

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА