BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

РТ: „Немој бити будала!“: Трамп у писму Ердогану запретио да ће уништити економију земље због инвазије на Сирију

РТ: „Немој бити будала!“: Трамп у писму Ердогану запретио да ће уништити економију земље због инвазије на Сирију
17.10.2019. год.


Амерички председник Доналд Трамп у писму је позвао турског председника Реџепа Таипа Ердогана да склопи договор са сиријским Курдима, упозоравајући да ће га историја осудити као "ђавола" и да ће САД уништити турску економију ако он то одбије.

"Не желите бити одговорни за клање хиљада људи, а ја не желим бити одговоран за уништавање турске економије - и хоћу", запретио је Трамп у писму од 9. октобра.


Амерички председник је такође замолио Ердогана да направи споразум са "Сиријским демократским снагама", приметивши да је курдски генерал Мазлоум Кобани Абди "спреман да учини уступке какве никада у прошлости не би учинио."


"Немој да будеш тврд. Не буди будала!"

"Историја ће вас гледати благонаклоно ако све то учините на прави и хумани начин", навео је Трамп, пратећи то шаргарепом и другим штапом.

"Вечно ће те гледати као на врага, ако се добре ствари не догоде."

Трамп је у више наврата запретио Турској уништењем њене економије, упозоравајући да ако Анкара учини било шта што Вашингтон сматра “да прелази границе”, његов гнев ће бити ослобођен. Претње против НАТО савезника се настављају док се потпредседник Мајк Пенс припрема за састанак са Ердоганом, а ако састанак не успе, уследиће „санкције и царине и друге ствари“.

Турска исистира да се није у сукобу с Курдима као народом, већ са курдским снагама које сматра терористима. Ердоган је до сада игнорисао молбе САД-а и њихових европских савезника, од којих је неколико ограничило продају оружја Турској у знак протеста против војне операције у Сирији, која има за циљ да се створи такозвана "безбедносна зона" 30 км унутар сиријске територије.


Извор: Восток / РТ

Читајте више на Ситуација у Сирији - из минута у минут



  • Извор
  • Фото: © Reuters / Kevin Lamarque/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Неслање делегације у САД била је „порука Хамасу“, изјавио је израелски премијер


Оснивачу Викиликса, Асанжу, дозвољена је нова, ограничена шанса за борбу против његовог изручења САД

Иступање сталног представника Василија Небензје на седници Савета безбедности УН поводом 25. годишњице агресије НАТО на Југославију


Сукоб се односи на очување улоге САД у свету, изјавио је највиши дипломата ЕУ

Локални званичници кажу да је у једном нападу тешко оштећена хидроелектрана Дњепар у делу Запорошке области који је под контролом Кијева.


Оно што је почело као војна операција ескалирало је након што је Запад постао учесник, рекао је Дмитриј Песков


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА