Домени и хостинг
Почетна страница > Новости

Како искористити ИТ знање у области видео надзора

Како искористити ИТ знање у области видео надзора
31.01.2020. год.
Технологија је постала неизоставан део готово сваке сфвере нашег живота, зато не треба да чуди брзина којом се развија. Потреба за технолошком потпором јавља се у различитим областима пословања, и постало је неминовно да њом овладамо бар за потребе посла којим се бавимо.

Највећа предност технологије је та што је прилагодљива, а то се огледа управо у диверзитету области у које се умешала. Осим тога, напретком технологије јавила се потреба за креирањем нових занимања и унапређивањем старих.

Тако данас када кажемо видео надзор мислимо на поприлично широку област у свету безбедности, иза које стоји утанчана технолошка подршка. Да би сте се данас бавили оваквом врстом посла потребно је да стекнете и сертификујете своје знање о видео надзору, како бисте били сигурни да сте пропратили све актулености.

Саставни елементи сваког система видео надзора

Како бисмо могли да говоримо о томе на који начин је технолошки аспект примењен у области видео надзора, потребно је прво разграничити који то елементи чине један систем видео надзора.

У те елементе спадају: камере које снимају материјал, опрема на којој се снимљени материјали складиште, уређаји са којих се они пројектују (каблови који ове елементе повезују, осим у системима који су повезани бежичним путем). Такође, некада су ови системи повезани алармним системом, а  у зависности од жеља али и законских регулатива могу поседовати и микрофоне за снимање звука.

Мрежна опрема видео надзора - функција и значај

Модерни рачунари и савремени уређаји,  као и друге захтевне апликације захтевају све бржу повезивост међу уређајима. Пребацивање толике количине података на све повезане уређаје захтева Wi-Fi безбедну мрежу која иде у корак са новим захтевима и технологијама како би се обезбедило најбоље корисничко искуство.

Овде долазимо до дела постављања система видео надзора. Како би се све ово повезало у скаду са савременом технологијом, потребно је познавање адаптације и повезивање мреже. Осим тога, потребно је да се зна разлика између активне и и пасивне мрежне опреме.

Активна мрежна опрема

Активнa мрежнa опрема састоји се од компјутера и сервера који стварају саобраћај. Switch преклопник и рутер имају улогу да усмере промет од извора до одредишта. Дакле, активну мрежну опрему чине сви они уређаји који омогућавају активно управљање мрежним прометом, а заједничка им је особина то да имају процесор и меморију.

Пасивна мрежна опрема

Пасивна мрежна опрема представља жични систем (оптика и бакар) и она служи како би се активна опрема повезала на прави начин. У пасивну опрему спадају каблови, конектори, разводни панели, комуникацијски ормари, као и систем за напајање електричном енергијом.

И за један и за други тип мрежне опреме потребно је знање како их инсталирати и припремити да функционишу без сметњи. Јасно је да се активна мрежна опрема ослања на бежични пренос података, због чега је важно обезбедити стабилну мрежу.

Шта чини професионалну поставку система видео надзора?

Сервисирање видео надзора, односно његова поставка и обезбеђивање беспрекорног функицонисања огледа се у  доброј ИТ потпори. Тим професионалаца би требало да угради систем видео надзора уз оптимизацију ИТ инфраструктуре, односно повезавивања свих елеманата који су потребни како би он функционисао у скаладу са новом технологијом.

Овде се разлика прави у односу на то који тип камере треба поставити. ИП камере су у последње време узеле маха, а реч је о систему видео надзора који обједињује више камера које бележе видео и бежично шаљу податке на уређај за складиштење.

Међутим, оног тренутка када је систем постављен, посао се не завршава.  Касније је потребно одговорно сервисирање и одржавање система видео надзора, што такође ради обучена особа. У одржавање спада редовно ажурирање система, сервисирање и поправка повезаних уређаја и слично.

Као што видите, реч је о много комплекснијим радњама од куповине и покретања надзорне камере. Како би данас видео надзор имао смисла потребно је да га инсталира неко ко је поткован технолошким знањем, што отвара прозор ка новој области пословања, за све заинтересоване.

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

„Тренутно сам јако опасан човјек за Републику Српску и за руске инвеститоре јер имам много информација. Пријете ми убиством, јер знам имена, датуме, шта се продавало, коме се продавало,...


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров налази се у самоизолацији због контакта са особом зараженом коронавирусом , а све

Русија ће у Уједињеним нацијама покренути питање америчких претензија на Месечеве ресурсе, преносе РИА Новости саопштење „Роскосмоса“.


Министарство спољних послова Кине је саопштило да ће Кина предузети реципрочне контрамере против шест америчких медијских компанија након што су САД шест кинеских медија означиле као „стране мисије“.


Мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић упутио је синоћ писмо представницима владајуће већине у коме тражи да му доставе имена кандидата за министре, и то у ресорима који...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Олуја је погром

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА