Domeni i hosting
Početna stranica > Komentari

KOMENTARI

Moskva zabrinuta zbog „zakulisnih radnji” zapadnih zemalja

29.01.2008. god.
Predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Mihail Kaminjin izrazio je danas ozbiljnu zabrinutost Moskve zbog izveštaja o „zakulisnim pripremnim radnjama zapadnih zemalja” za novu misiju na Kosovu i Metohiji. On je naveo da to ide „sve do direktnog pritiska na generalnog sekretara UN i na predsedništvo Evropske unije - da se mimo Saveta bezbednosti UN organizuje upućivanje misije EU na Kosovo i jačanje mandata vojne komponente mirovne operacije Snaga za Kosovo”. Za promenu karaktera, sastava ili operativnog plana akcija međunarodnog civilnog prisustva......

Ja ne znam šta EU treba još da uradi, pa da bi se Srbi uvjerili da nam ti njihovi zvaničnici ne misle dobro. Solana je bio jedan od glavnih likova dok su nas bombardovali i sada je jeda od njihovih bitnih faca. Sad nam ti nude da idemo sa njima, a hoće da nam otmu Kosovo i Metohiju a da u isto vrijeme naprave unitarnu - islamsku BiH.
Sa druge strane ima još nekih koji ne vide da su jedini naši iskreni prijatelji Rusi, i da je prirodno da se okrnemo prijateljima, a ne da idemo u savaz sa onim koji nam ne misle ni malo dobra.
(Miroslav, 29.01.2008. 19:36:54) [779]
Sve ovo zlokobno poseca na 1908 kada je Austrija otela BiH van odluka Berlinskog kongresa a onda ucenama i trgovinom trazila saglasnost ,trajno se zamerivsi Rusiji i ostalima.

Sta i kako treba Rusi ,kinezi , Indusi, indonezani , Juzno afrikanci da kazu da bi bivse kolonijalne sile prestale sa idejom da njihova kolonijalna koalicija posalje kolonijalnog guvernera i vojsku na Kosovo uprkos protivljenja Srbije ,cija je to teritorija.
Izvesna je uteha da je to vec davno procitan kolonijalni scenarijo ,zavadi manjinu i vecinu a onda seubaci na teritoriju manjine i vladaj prostorom.
Tako su Englezi osvojili Indiju , Afriku ... zavadjajuci muslimane i Induse u indiji , africka plemena u Africi.
Kada nije postojala manjina oni su je izmisljali i pravili.
Tako su Belgijanci izmislili manjinu Tutsi koju su napravili tako da su svoje privilegovane crnacke sluzbenike ,lokalne policajce ,cinovnike , vojnike nazvali Tutsima.
Svi Hutu koji su hteli da imaju drzavnu sluzbu ili zemlju prijavljivali su se u novoformiranu naciju Tutsi i dobijali nove licne karte.

Kada su Ruanda i Burundi stekle nezavisnost manjinski Tutsi su kontolisuci Vojsku i policiju uz pomoc bivsih kolonijalnih gospodara uporno nastojali da odrze vlast.
na kraju su ubijena i dva predsednika vecinskih Tutsa iz obe zemlje.

doslo je do gradjanskog rata kojom prilikom se navodi da je ubijeno mnogo manjinskih Tutsija a uz pomoc zapada su opet manjinski zauzeli vojnu kontrolu i ponovo imaju svog predsednika.
Vecinski Hutu su masovno proterani ,hapseni i osudjeni u Haskom tribunalu.
Nezna se dali ce ponovo vecinski Hutu imati mogucnost da glasaju za predsednika jer su kolektivno optuzeni za genocid i kolonijalne sile i dalje podrzavaju manjinskog predsednike a time obezbedjuju svoje pisustvo u regionu jer bez njh manjinski Tutsi nebi mogli da se odrze na vlasti.
(zoranjovicic@hotmail.com, 30.01.2008. 00:53:42) [780]Svi komentari i poruke objavljeni na web portalu su privatno mišljenje autora i komentatora i ne predstavljaju stavove vlasnika web portala, njegove administracije i redakcije mojeNovosti.com
Detaljnije o uslovima korišćenja
Preporučujemo da se registrujete za unos komentara >>

Ostavite Vaš komentr

:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(


Svi komentari