Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

KOLONIZACIJA: Kragujevac dao saglasnost da migranti dobijaju seoska domaćinstva u Šumadiji!

KOLONIZACIJA: Kragujevac dao saglasnost da migranti dobijaju seoska domaćinstva u Šumadiji!
02.10.2018. god.
Gradsko veće Kragujevca dalo je saglasnost za potpisivanje dva Memoranduma o razumevanju između grada i Danskog saveta za izbeglice.

Cilj projekta podrška stambenim rešenjima migranata u Srbiji je poboljšanje uslova povratnicima iz procesa readmisije u Srbiji, kroz davanje stanova i pomoć za dizanje ekonomskog standarda života migranata.

 
Projektom je predviđeno davanje šest seoskih domaćinstava migrantima, uz obezbeđenje građevinskog materijala za renoviranje ili nameštaja, izgradnja četiri montažna objekta, uz obezbeđenje osnovnog nameštaja i bele tehnike, dodela paketa građevinskog materijala za 11 individualnih kuća i dodela sedam ekonomskih paketa obuke za poslovno planiranje i stručno usavršavanje.
 
Izbor korisnika vršice Zajednička komisija, a rok za realizaciju je 28. februar 2020. godine. Odabrani korisnici ostvariće pravo na nepokretnost i moći će da se upišu kao vlasnici u katastru nepokretnosti.


  • Izvor
  • Fonet/Dnevna Gazeta


Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Velike novinske agencije i TV stanice već neko vreme traže da društvene mreže, ali i pojedine aplikacije plaćaju preuzimanje njihovih vesti.   


Sud u Nemačkoj je zabranio kompaniji Tesla da nastavi sa krčenjem šume i pripremom terena za svoju Gigafabriku nedaleko od Berlina.  

  Google je skinuo popularnu aplikaciju ToTok sa Google Play prodavnice, iako je ona


Širenje NATO-a na istok i velike vežbe u blizini ruskih granica mogu dovesti do nepredvidivih posledica i vreme je da Evropa promeni kurs, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej...

Grupa "Beogradski sindikat" objavila je novu pesmu pod nazivom „Sviće zora“ inspirisanu dešavanjima u Crn oj Gorilitijama i molebanima zbog spoOstale novosti iz rubrike »