Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Hipo banka spremila dodatna rješenja za korisnike CHF kredita

Hipo banka spremila dodatna rješenja za korisnike CHF kredita
25.08.2011. god.
Hipo Alpe Adria banka, u skladu sa svojim motom, „S vama. Uz vas. Za vas.“, svojim klijentima do sada je pružala dva moguća riješenja problema za korisnike CHF kredita, a to je reprogram kredita ili konverzija istih u kredite s valutnom klauzulom u EUR.

Reprogram kredita se vrši na temelju Odluka lokalnih regulatora o reprogramu kreditnih obaveza.

Odluka svakog klijenta jeste individualna i svaki klijent slobodno bira da li će uzeti jednu od pruženih opcija ili će i dalje čekati eventualnu korekciju vrijednosti CHF-a.
Vijesti koje dolaze iz regiona, ali i cijele Evrope ukazuju na prisutnost problema vezanog za kreditne linije u CHF-u u cijelom našem okruženju.

Kada su banke 2007. godine u svoju ponudu uvele ovu kreditnu liniju bila je najpovoljnija na tržištu, korisnici bankarskih usluga su je rado koristili i u tom periodu ova kreditna sredstva ostvarila su veliki privredni podsticaj te pozitivno uticala na otvaranje novih radnih mjesta.

Rast CHF-a, posebno u proteklim mjesecima izazvao je slične probleme svim klijentima koji su realizovali kredite u ovoj valuti. Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH, banke i klijenti, zajedno sarađuju, pokušavajući da pronađu najbolje riješenje kako za klijente i njihove anuitete, tako i za banke i okruženje u kojem posluju.

Tim Hypo Alpe Adria banke intenzivno je radio u proteklom periodu s ciljem iznalaženja najboljeg puta do izlaska iz tereta previsokih rata za svoje klijente. Nove opcije koje će Banka ponuditi rezultat su napora usmjerenog ka rješenju problema koji je rastao zajedno sa produbljivanjem krize čiji uzrok nije u BiH nego je nastao uslijed neizvjesnosti tržišta izvan granica naše zemlje.

Hipo Alpe-Adria-Bank u Bosni i Hercegovini (Hipo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka i Hipo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar) će svojim klijentima već od 01. novembra ponuditi u stvarnoj realizaciji dodatne olakšice i nove mogućnosti kako bi što lakše prebrodili ovo krizno razdoblje. I dalje će ostati u ponudi mogućnost konverzije s valutnom klauzulom u EUR sa ili bez prolongacije roka otplate . Naredna mogućnost je odlaganje plaćanja dugovanja sa ili bez prolongacije i prolongacija roka otplate kao takva je opcija koja može da se koristi samostalno. Opcija Banke je i mogućnost prijevremenog plaćanja duga u cijelosti ili jednog njegovog dijela.

Nova akcija pod imenom Balon će biti dostupna stanovništvu, a sam koncept podrazumijeva dobro promišljen način plaćanja rata kredita uz fiksiran kurs CHF-a.

Hipo Alpe-Adria-Bank u Bosni i Hercegovini (Hipo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka i Hipo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar) će se svim klijentima obratiti dopisom i omogućiti svim zainteresovanima za Balon opciju potpisivanje Aneksa ugovora do kraja 2011. godine. Realizacija svim potpisnicima Aneksa bit će izvršena od 01. 10. 2011. godine.

Balon akcija klijentima će omogućiti da preostali iznos kredita obračunaju po fiksnom kursu od 1.5678 KM u odnosu na CHF. To u praksi znači da će mjesečni anuitet klijenti isplaćivati u iznosu koji su plaćali do 31.12. 2010. godine.
Nakon isteka Ugovora o prihvatanju uslova Balon akcije Banka će predložiti način isplate razlike nastale između iznosa kredita po fiksnom Balon kursu i kursa CHF-a na dan potpisivanja ukoliko razlika bude postojala. Balon akcija će trajati 3 godine.
Posebna pogodnost za sve klijente banke koji imaju stambeni kredit u CHF valuti je dodatno sniženje kamate za 1% u periodu trajanja Balon akcije.

„Hipo Alpe Adria banka je formirala specijalne timove, investirala u potrebnu infrastrukturu i informaciono tehničku podršku projektu zvanom Balon, te isti testirala kako bi svi zainteresovani klijenti u što kraćem roku riješili problem uzrokovan globalnom finansijskom ekonomskom krizom.

Testiranja se i dalje sprovode da bi do 01.11. imali konačno tehničko rješenje spremno za sprovođenje Balona. Sve svoje resurse stavićemo na raspolaganje klijentima jer i nama je u interesu da poslovanje traje što duže i to na obostrano zadovoljstvo jer svaka banka raste sa zadovoljnim klijentima i razvija svoje poslovanje u skladu sa porastom njihovog zadovoljstva uslugama banke“ istakli su direktori Hipo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka Samuel Vlčan, i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar , Michael Vogt.

Banka će se svakom klijentu obratiti pismeno, a prioritetno će biti riješeni zahtjevi naših lojalnih klijenata. Tom prilikom će se klijentima dostaviti detaljnije informacije o realizaciji Balona, kao i ostalih prijedloga.

Hipo Alpe-Adria-Bank je klijentima orijentisana banka i sa njima gradi korektan i fer poslovni odnos i želja nam je da postignemo što bolje rezultate u poslovanju i time klijentima ponuditi stabilnog i sigurnog partnera.

Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić naglasila je danas da je početak rada nove kovid bolnice u Batajnici istorijski dan za Srbiju u svakom smislu, poručivši pritom da će...


Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov je nazvao američke sankcije protiv gasovoda "Severni tok 2" nelojalnom konkurencijom. Ranije su se članovi Kongresa SAD usaglasili nacrt budžeta za odbranu,

Rusko-beloruske velike vojne vežbe „Zapad 2021“ biće održane u septembru 2021. godine, saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu.


Nacionalna skupština (donji dom parlamenta) Francuske podržala je rezoluciju kojom se vlada zemlje poziva da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Moskva je pristala na ključne američke zahteve u pokušaju da sačuva novi sporazum START u trci sa vremenom za produženje ugovora pre nego što istekne, rekao je ruski ambasador...


Zemlje sporazuma OPEK plus odlučile su da povećaju proizvodnju nafte od januara za 500 hiljada barela dnevno, zatim će države održavati mesečne ministarske sastanke, saopštilo je Ministarstvo energetike Kazahstana. ...


Ostale novosti iz rubrike »