booking.com
Početna stranica > Novosti

NASA: „Mars insajt“ sleteo na Mars

NASA: „Mars insajt“ sleteo na Mars
27.11.2018. god.


Letelica NASA vredna 993 miliona dolara „Mars insajt“ sletela je na Crvenu planetu. Nakon sedam meseci, bespilotna letelica uspešno se spustila na tlo Marsa.

Misija letelice je „slušanje“ potresa i podrhtavanja na Marsu kako bi naučnici mogli da otkriju njegove unutrašnje tajne i da shvate kako je nastao, što bi trebalo da pomogne u saznavanju kako su formirane druge stenovite planete poput Zemlje.

Bespilotna letelica lansirana je pre sedam meseci i to je prvi pokušaj da NASA stigne do Marsa nakon sletanja rovera „Kjuriositi“ 2012. godine. 
  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice koja bi trebalo da se održi 7. februara, izjavio je danas šef srpske diplomatije...


Srbska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan.

Na mnogim rekama, jezerima, izvorištima kao i na Jadranskom moru, širom Srbije, Republike Srpske tradicionalno se plivalo za Časni krst. Plivalo se 33 metra, koji simbolizuju broj godina života...


Kada je najpovoljnije kupiti kartu i šta u vagonu možete dobiti besplatno? 1. Kako da izaberete savremeniji vagon? 


  Intervju srbskog glumca i ambasadora srpske kulture u Rusiji Miloša Bikovića za Russia beyond o filmskom festivalu Ku


Ostale novosti iz rubrike »