booking.com
Početna stranica > Novosti

Patrušev: Ukrajinski mornari bili moneta za potkusurivanje u političkoj igri Porošenka

Patrušev: Ukrajinski mornari bili moneta za potkusurivanje u političkoj igri Porošenka
27.11.2018. god.


Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev je, komentarišući provokaciju ukrajinske mornarice za list „Argumenti i fakti“, istakao da su postupci Kijeva postali stalni izvor pretnji, a incident na moru bio je još jedan red na njegovom spisku zločina, prenose RIA Novosti.


Patrušev smatra da je nezakoniti prelazak granice Rusije od strane ukrajinskih brodova najgrublje kršenje međunarodnog pomorskog prava i planirana provokacija.

Ukrajinski mornari bili su moneta za potkusurivanje u političkoj igri predsednika Porošenka i njegovih saradnika, koji su spremni za svakakve zločine kako bi povećali sopstvene šanse da ostanu na vlasti. „A one su, kako je poznato, u sadašnjim uslovima male“, rekao je Patrušev.

Patrušev smatra da provokacija u Kerčkom moreuzu svedoči o planovima predsednika Ukrajine Petra Porošenka da svoju predizbornu kampanju izgradi na raspirivanju imaginarnih pretnji.  

„Provokacijom na granici, Porošenko je još jednom potvrdio da u nedostatku jasnog izbornog programa namerava da gradi svoju predizbornu kampanju isključivo na raspirivanju imaginarnih pretnji“, istakao je Patrušev.

„Uvođenjem ratnog stanja sa delimičnim ograničavanjem prava i sloboda njenih građana, moguće je i odlaganje predsedničkih izbora pod izgovorom zaštite Ukrajine“, konstatovao je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije takođe je komentarisao i korupciju u Ukrajini.

„U zemlji je praktično uništena proizvodnja, milioni Ukrajinaca prisiljeni su da rade u inostranstvu, a većina onih koji su ostali prima mizernu platu sa višemesečnim kašnjenjima. Pritom, biznis blizak kijevskim vlastima sve više je povezan sa proneverama budžetskih sredstava, korupcijom, trgovinom oružjem i prevarama“, objasnio je Patrušev.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Grigoriй Sыsoev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice koja bi trebalo da se održi 7. februara, izjavio je danas šef srpske diplomatije...


Srbska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan.

Na mnogim rekama, jezerima, izvorištima kao i na Jadranskom moru, širom Srbije, Republike Srpske tradicionalno se plivalo za Časni krst. Plivalo se 33 metra, koji simbolizuju broj godina života...


Kada je najpovoljnije kupiti kartu i šta u vagonu možete dobiti besplatno? 1. Kako da izaberete savremeniji vagon? 


  Intervju srbskog glumca i ambasadora srpske kulture u Rusiji Miloša Bikovića za Russia beyond o filmskom festivalu Ku


Ostale novosti iz rubrike »