booking.com
Početna stranica > Novosti

Patrijarh Kiril: Poslušajte lidere raskola, s kakvom mržnjom govore. Zar je to pastirski govor, zar su to reči ljubavi?

Patrijarh Kiril: Poslušajte lidere raskola, s kakvom mržnjom govore. Zar je to pastirski govor, zar su to reči ljubavi?
10.12.2018. god.


Inicijatori formiranja posebne crkve u Ukrajini govore o svetlosti, ali ka svom cilju idu sa rečima zlobe i mržnje. Da bi ga postigli spremni su da unište živote ljudi i zauzmu hramove, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril tokom osveštenja Hrama mučenice Tatjane u Moskvi.

„U bratskoj Ukrajini se dešavaju vrlo teške stvari: znamo da su sile zla ustale na pravoslavnu crkvu. Poslušajte one koji se bore za takozvanu nezavisnu crkvu, poslušajte njihovu intonaciju i reči. Kakva je to zloba i mržnja! Svi oni koji danas žele da formiraju takozvanu nezavisnu crkvu i da bi to učinili spremni su da unište živote drugih ljudi, crkveni život, upadnu i zauzmu crkve i manastire. Zar je taj jezik sile jezik Božji?“, obratio se patrijarh Kiril okupljenim vernicima.


Prema njegovim rečima, raskolnici pokušavaju da predstave ideje tame kao nešto svetlo i pozitivno.

„Poslušajte lidere raskola, s kakvom mržnjom govore. Zar je to pastirski govor, zar su to reči ljubavi? Jedni su naslednici svetlosti svetaca, u svetlosti, dok drugi padaju pod vlast tame. Treba samo pažljivo slušati one koji govore o svetlosti dok se nalaze u tami“, naglasio je ruski patrijarh.

On je izrazio nadu da nikakvi raskolnički pokreti, nikakvo učešće svetovne vlasti, nikakva zlobna i ratoborna retorika neće odvojiti vernike od života u Božjoj svetlosti.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice koja bi trebalo da se održi 7. februara, izjavio je danas šef srpske diplomatije...


Srbska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan.

Na mnogim rekama, jezerima, izvorištima kao i na Jadranskom moru, širom Srbije, Republike Srpske tradicionalno se plivalo za Časni krst. Plivalo se 33 metra, koji simbolizuju broj godina života...


Kada je najpovoljnije kupiti kartu i šta u vagonu možete dobiti besplatno? 1. Kako da izaberete savremeniji vagon? 


  Intervju srbskog glumca i ambasadora srpske kulture u Rusiji Miloša Bikovića za Russia beyond o filmskom festivalu Ku


Ostale novosti iz rubrike »