booking.com
Početna stranica > Novosti

Istina o „slučaju Skripalj“ može da se otkrije samo zajedničkom profesionalnom istragom

Istina o „slučaju Skripalj“ može da se otkrije samo zajedničkom profesionalnom istragom
10.12.2018. god.


Istina o „slučaju Skripalj“ može da se otkrije samo zajedničkom profesionalnom istragom Velike Britanije i Rusije, ali britanska strana ne izlazi u susret ruskim predlozima za pomoć u tom slučaju i uništava dokaze, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin na televiziji „Rusija 1“.


Voditeljka je pitala Nariškina da li zna kada bi se mogla saznati cela istina o „slučaju Skripalj“.

„Ruska strana je, ako se sećate, odmah ponudila svoju pomoć i izjavila da je spremna da učestvuje u istrazi o tom incidentu i toj provokaciji. Nažalost, britanska strana ne izlazi u susret. Štaviše, mi smatramo da britanska strana stalno uništava dokaze - domaće životinje i druge predmete. Skripaljevih još nema. Laboratorija u Porton Daunu je u neposrednoj blizini“, rekao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, ruske vlasti smatraju da je britanska istraga „farsa i provokacija“.

„Zbog toga ću kao odgovor na Vaše pitanje reći da će samo zajednička, profesionalna istraga moći da pokaže šta se zaista dogodilo, ukoliko ona bude postojala“, istakao je on.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Pяtakov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice koja bi trebalo da se održi 7. februara, izjavio je danas šef srpske diplomatije...


Srbska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan.

Na mnogim rekama, jezerima, izvorištima kao i na Jadranskom moru, širom Srbije, Republike Srpske tradicionalno se plivalo za Časni krst. Plivalo se 33 metra, koji simbolizuju broj godina života...


Kada je najpovoljnije kupiti kartu i šta u vagonu možete dobiti besplatno? 1. Kako da izaberete savremeniji vagon? 


  Intervju srbskog glumca i ambasadora srpske kulture u Rusiji Miloša Bikovića za Russia beyond o filmskom festivalu Ku


Ostale novosti iz rubrike »