booking.com
Početna stranica > Novosti

Preko sto miliona lažnih Fejsbuk stranica!

Preko sto miliona lažnih Fejsbuk stranica!
29.05.2019. god.

 

Fejsbuk ima više od dve milijarde naloga, i oko 1.5 milijardi aktivnih korisnika mesečno. Uz sav uticaj - i medijski i finansijski, koji ova platforma ima na ljude širom sveta, nije neko posebno iznenađenje da su stalno u toku pokušaji manipulacije preko Fejsbuka. 
 
Naime, više od 100 miliona naloga je lažno, i iza njih stoje ili kompanije, ili pojedinci sa ne baš časnim namerama, a u nekim slučajevima i obaveštajne službe i državne agencije.
 
Fejsbuk takođe kaže da je u zadnjih godinu dana došlo do prave poplave lažnih naloga, te da postoje čitavi softveri i mreže računara kojima je jedini cilj da otvaraju naloge na Fejsbuku, i to potpuno automatizovano. 
 
Iako se većina ovih naloga obriše od strane Fejsbuka u roku od par minuta, i dalje je u opticaju zabrinjavajuće veliki broj lažnih naloga, koji se bave svime - krađom identiteta, političkom i državnom propagandom, prodajom lažnih proizvoda, širenjem dezinformacija, itd.
 
Zato, kada sledeći put uđete na Fejsbuk, ali i na ostale društvene mreže, obratite pažnju sa kim i kako delite informacije. 
 
Ivan Trajković 
 
Foto : Twitter
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Srbija ima veliki broj talentovanih mladih ljudi, kao i veliki broj mladih naučnika. Oblasti kao što su IT, matematika, hemija i fizika zanimljive su mnogim mladim stručnjacima, a iz...


Povodom Književne manifestacije "Vranjskom kaldrmom - Ete takoj", koja se ovog vikenda održava u Vranju, razgovarali smo sa pokretačem projekta, slikarkom i književnicom Slađanom Nedeljković. Kako ste došli na...


Pomoćnik predsednika Vladimira Putina, Jurij Ušakov, saopštio je o detaljima o predstojećem sastanku ruskog i američkog predsenika. Predsednici bi trebalo da razgovaraju 28. juna

Ujedinjeni Arapski Emirati neće podržati američke optužbe da je Iran odgovoran za napade na četiri naftna tankera na obali UAE, jer bi za to bilo potrebno "naučno potvrditi" dokaze,...Ostale novosti iz rubrike »