Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Novi Golf 4

Novi Golf 4
05.08.2019. god.
 
 
Došlo vreme za novi auto. Mislim, novi za mene, ne stvarno novi. Od 2020 godine u Evropskoj uniji počinju da važe daleko strožiji propisi kada su vozila u pitanju. Rigorozne granice za stepen zagađenja, merenja izduvnih gasova, kao i skandali VWa i Audija sa nameštanjem softvera u automobilima, znače samo jedno - da će se uskoro kod nas voziti fenomenalni automobili, stari 8 do 10 godina, što će reći - praktično novi.
 
E tako, i ja planiram novi auto. Iako je prosečna plata u Srbiji 500 eura, mi novinari ne zarađujemo puno, te ću morati da se zadovoljim Golf četvorkom, koji je za mene odličan auto. Našao sa jedan takoreći nevožen, 2004 godište, dizel - ne zagađuje puno, a troši ko upaljač. Ili malo više. 
 
U Srbiji se godišnje uveze preko 70.000 polovnjaka, a najviše se prodaju oni od 2000 do 4000 eura. Od kupovnoj moći (ili nedostatku iste) govori i da se godišnje proda oko 20.000 novih vozila, gde dobar deo čine privredna vozila. Od iduće godine se na celom Zapadnom Balkanu očekuje "poplava" automobila iz zemalja Evrope, delom zbog novih propisa, a delom i zbog prelaza na električne automobile. 
 
Nego, da ja uz novu Golf četvorku uzmem i onaj, kako ga zovu, Mp3 za auto, pa i muzika da trešti. Što da ne - jel Zlatno doba ili nije? 
 
Ivan Trajković 
 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Potezi NATO-a u uslovima nedostatka dijaloga sa Rusijom stvaraju preduslove za rast potencijalnih sukoba, uključujući i na Baltiku, izjavio je u intervjuu za Sputnjik direktor Drugog evropskog odeljenja Ministarstva...


Direktor Drugog evropskog odelenja Ministarstva spoljnih poslova, Sergej Beliaev nazvao je optužbe britanskih vlasti protiv Rusije „površnim ponavljanjem“ v

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da  Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izlaze iz kovid sistema...


Velika Britanija je zvanično ušla u recesiju nakon što se njena ekonomija smanjila više nego bilo koja velika evropska zemlja tokom mera ograničenja zbog koronavirusa. Njen BDP je pao...

Moskva smatra da je nedopustivo manipulisanje temom koronavirusa ili ili bioterorizma u oportunističke svrhe, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.


Američki predsednik Donald Tramp izrazio je uverenje da Rusija „veoma želi“ da sklopi „pakt o nuklearnom oružju“ sa Sjedinjenim Američkim Državama.


Ostale novosti iz rubrike »