Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: „Tramp će pokušati da ubedu saveznike da povećaju troškove za odbranu na samitu NATO-a“ - Bela kuća

RT: „Tramp će pokušati da ubedu saveznike da povećaju troškove za odbranu na samitu NATO-a“ - Bela kuća
18.11.2019. god.


Predsednik Donald Tramp će pokušati da ubedu saveznike SAD-a da trebaju povećati izdatke za odbranu, kada on bude prisustvovao sastanku čelnika NATO-a sledećeg meseca u Londonu, saopštila je u Bela kuća.


Tramp će prisustvovati sastanku NATO-a od 2. do 4. decembra, a takođe će naglasiti spremnost NATO-a da odgovori na terorističke pretnje i sajber napade koji ciljaju infrastrukturu i telekomunikacijske mreže, saopštila je njegov pres sekretar Stefani Grišam.

Tramp se ove sedmice u Beloj kući sastao s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Američki predsednik dugo pritiska saveznike da umanje svoje oslanjanje na Sjedinjene Američke Države u bezbednosnoj pomoći.


„Mi postižemo pravi napredak“, rekao je Stoltenberg agenciji AP.

„Pre su saveznici smanjivali budžet za odbranu. Sada dodaju milijarde u svoj budžet i do kraja sledeće godine saveznici NATO-a u Evropi i Kanadi dodaće u svoje odbrambene troškove 100 milijardi dolara ili, zapravo, više od 100 milijardi američkih dolara“, rekao je on.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • foto: © Reuters / Reinhard Krause / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Situacija u Karabahu u celini se stabilizuje, a ruski mirovnjaci osiguravaju bezbednost civila, rekao je predsednik Vladimir Putin. „Ruski mirovni kontingent, koji je sada poslat u re


Rusija je spremna da podeli svoje iskustvo u borbi protiv koronavirusa sa zainteresovanim državama i međunarodnim strukturama, rekao je predsednik Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva stranih ambasadora.

Porparol predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov je komentarišući dostignuća Kine u okviru misije za istraživanje Marsa, rekao da Rusija pozdravlja uspehe kolega, te je saradnju u istraživanju kosmosa između...


Mnogo „otpada“ će morati da bude očišćeno u odnosima Moskve i Vašingtona, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Uprava policije donijela je rješenje o zabrani ulaska Vladu Geogrievu u Crnu Goru, ali to rješenje nije vremenski ograničeno, i rok važenja zabrane nije 10 godina, kao što je...


  Kineska misija u Manili optužila je Sjedinjene Američke Države za "stvaranje haosa" u Aziji, objavljujući oštro saopštenje nakon što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost podržao zemlje u regionu...


Ostale novosti iz rubrike »