booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Američka vojska voli Rusiju, a za to je kriva kontrola uma od strane Kremlja - Pentagon

RT: Američka vojska voli Rusiju, a za to je kriva kontrola uma od strane Kremlja - Pentagon
09.12.2019. god.


Istraživanje Instituta "Regan" pokazalo je da skoro polovina američkih vojnih domaćinstava Rusiju doživljava više kao saveznika, nego kao pretnju. Zvaničnici Pentagona smatraju da im je Kremlj isprao mozak.

Godišnja nacionalna anketa Instituta o nacionalnoj odbrani istražuje stav Amerikanaca o svim aspektima rata, mira i politike. Najnovija verzija, objavljena u oktobru, sadrži više statističkih podataka nego što biste mogli da otresete štapom, ali u Pentagonu se posebno ističe jedna.


Oko 46 procenata vojnih domaćinstava Rusiju vidi kao "saveznika", dok 28 procenata svih američkih domaćinstava deli to uverenje. Kina je pretekla Rusiju kao najvećeg neprijatelja Amerike, navodi se u istraživanju.


Istraživački centar smatra da pozitivni pogledi na Rusiju uglavnom drže republikanci, što bi moglo objasniti rastuću rusofiliju u vojnim redovima (američki muškarci i žene u uniformama obično glasaju za republikance), ali vrh Pentagona ima druge ideje.

„Postoje napori Rusije da preplavi medije dezinformacijama kako bi sejala sumnju i konfuziju“, izjavila je za Glas Amerike portparol Ministarstva odbrane potpukovnik Karla Glison. Rusi to rade, objasnila je ona, „lažnim narativima osmišljenim za kreiranje nedopuštenih saosećajnih stavova“.


Da li se ovi narativi ubacuju u glave vojnika putem satelita ili preko propagandnih zraka koje podstiču zbunjenost?


"Ne, na američku vojsku su uticali hakeri koje sponzoriše Kremlj, proruski mediji, pa čak i „pozitivne izjave predsednika Trampa o Rusiji", naveo je istraživač Džordž Benitez. 

"Opasno je", rekao je Benitez za "Glas Amerike". Međutim, on se nije osvrnuo na svoj rad sa Atlantskim savetom, snažno antiruskim istraživačkim centrom koji sponzoriše NATO i proizvođači oružja.

Glison je navela da vojska „aktivno radi na razotkrivanju i suzbijanju ruskih dezinformacija“. Ako se ne prikažu ponovne „Crvene zore“ na američkim bazama širom zemlje, nije sigurno šta se tačno misli.

Onda opet, možda vrh Pentagona ima drugačije razumevanje ljubavi. Možda visoki vojni zvaničnici izražavaju svoju ljubav prema Rusiji ne držeći „simpatične poglede“, već pomerajući svoje snage što bliže granicama i odvaživši zabranjenog ljubavnika da napravi prvi korak.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • foto: © Global Look Press / White House / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iako većina korisnika Huawei uređaja u Kini i Aziji nije bila naročito pogođena nedostatkom Google Play prodavnice aplikacija - budući da na ovom tržištu dominiraju lokalne aplikacije i društvene...


članice Aktiva JS Vranje su posetile porodicu Mitić u Bresnici. Život porodice Mitić nije nimalo lak. Otac Nenad ide u dnevnicu i to su jedina primanja koja porodica ima. On...

Sovjetski Savez nije dočekao izvinjenje i odštetu od Amerikanaca za oboreni avion, ali je naplatio na svoj način. „Oni su se jednostavno našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i...


Njegovo preosveštenstvo Episkop dioklijski g. Metodije predvodiće sjutra krsni hod ulicama Bara, nakon molebna koji će se služiti u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, sa početkom u 18 časova,...


U okviru redovne letačke obuke, vazduhoplovi Vojske Srbije 22. i 23. januara 2020. godine, u vremenu od 13 do 19 časova izvršiće više sletanja i poletanja sa helidroma „Banjički...


Ostale novosti iz rubrike »