Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Google zabranio aplikaciju za dopisivanje

Google zabranio aplikaciju za dopisivanje
17.02.2020. god.

 
Google je skinuo popularnu aplikaciju ToTok sa Google Play prodavnice, iako je ona već jednom bila vraćena. 
 
ToTok je aplikacija za dopisivanje (ne treba je mešati sa kineskom aplikacijom TikTok) i besplatne razgovore, koja je (bila) izuzetno popularna na Bliskom istoku i u Aziji. Ipak, nakon istrage vlasti SAD, Google je obavešten da iza aplikacije stoje kompanije bliske Saudijskim vlastima, te da se aplikacija koristi za praćenje komunikacije korisnika. Google je sada skinuo aplikaciju sa svoje prodavnice, a takođe je ukinuo i 'Api' programske dodatke na kojima je ova aplikacija radila, efektivno je onemogućivši da funkcioniše na operativnim sistemimu Android.
 
Američke agencije su prošle godine uhapsile nekoliko programera i IT stručnjaka pod optužbom da špijuniraju za Saudijsku Arabiju. 
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u SAD približava se broju 150.000, prema najnovijim podacima Univerziteta "Džons Hopkins". Najmanje 2.513 ljudi je već umrlo od ove bolesti širom zemlje. 


Posle objavljivanja članka o godišnjici NATO agresije 1999. godine, društvena mreža Fejsbuk je

 Narodna poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević odlučila je da se i lično angažuje na izradi zaštitnih maski.    Ova poslanica, koja je i advokat po profesiji, naučila je da šije...


Policajci na konjima danas su u parku Mladen Stojanović u Banjaluci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja...


14 procenata od ukupno potvrđenih slučajeva su zdravstveni radnici


Ostale novosti iz rubrike »