Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Nemački sud stopirao Teslu

Nemački sud stopirao Teslu
17.02.2020. god.
Sud u Nemačkoj je zabranio kompaniji Tesla da nastavi sa krčenjem šume i pripremom terena za svoju Gigafabriku nedaleko od Berlina.
 
Tesla je planirala da raskrči veliku količinu zemljišta i poseče veliki broj stabala, budući da će Gigafabrika u Nemačkoj biti veća od one u SAD. Tesla je nedavno otvorila i fabriku u Kini, gde će proizvoditi svoj električni automobil Model 3 za Kinesko tržište.
 
Sudskoj odluci su prethodili protesti aktivista za zaštitu životne sredine, a žalbu sudu je je uputio lokalni odbor stranke Zeleni. Sa druge strane, političari iz Hrišćansko-Demokratske Unije kažu da ako dođe do odlaganja ili stopiranja izgradnje Gigafabrike, to bi "Nemačku predstavilo kao nesigurno mesto za strane investicije". 
 
Nemačka ekonomija se bori sa usporavanjem privrednog rasta, a mediji navode i da bi zemlja uskoro mogla da uđe u "tehničku recesiju".
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u SAD približava se broju 150.000, prema najnovijim podacima Univerziteta "Džons Hopkins". Najmanje 2.513 ljudi je već umrlo od ove bolesti širom zemlje. 


Posle objavljivanja članka o godišnjici NATO agresije 1999. godine, društvena mreža Fejsbuk je

 Narodna poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević odlučila je da se i lično angažuje na izradi zaštitnih maski.    Ova poslanica, koja je i advokat po profesiji, naučila je da šije...


Policajci na konjima danas su u parku Mladen Stojanović u Banjaluci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja...


14 procenata od ukupno potvrđenih slučajeva su zdravstveni radnici


Ostale novosti iz rubrike »