Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Đukanović: Argument „narod je na ulicama“ ni na koji način spriječiti državu da usvaja i sprovodi zakone

Đukanović: Argument „narod je na ulicama“ ni na koji način spriječiti državu da usvaja i sprovodi zakone
20.02.2020. god.


"Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja 'narod je na ulicama'. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.


Rekao je da je Zakon "dugo i temeljno pripreman", te da "ne postoji ni jedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje", te da vlast "svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog".

 


Đukanović je takođe istakao da je protivljenje Zakonu "zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda".


"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", rekao je Đukanović.

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili su dezinfekciju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Nedostatak kreveta, lekova, respiratora i zaštitnih sredstava je veoma primetno u Guajakilu u Ekvadoru, dok se zemlja bori u bici koju gubi protiv Kovid-19, rekao je lokalni lekar za...


PIŠE: Jovica Krtinić, predsednik Društva srbskih rodoslovaca „Poreklo“

Pre 21 godinu, na današnji dan, počela je bitka na Košarama i pokušaj NATO pakta da uz pomoć šiptarske pešadije probije redove jedinica Vojske Jugoslavije i izvrši kopnenu agresiju...


Danas će u Banjaluku iz Ruske Federacije stići avion sa medicinskom opremom, potvrđeno je za RTRS u kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije. Avionom stiže i ekipa ruskih medicinskih stručnjaka...


Ostale novosti iz rubrike »