Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

SAD obustavljaju kretanje svih snaga u inostranstvu

SAD obustavljaju kretanje svih snaga u inostranstvu
26.03.2020. god.


Američki ministar odbrane Mark Esper izdao je naredbu o obustavljanju kretanja svih američkih vojnika u inostranstvu u periodu do 60 dana.


Esper je za Rojters rekao da je cilj da se ograniči širenje virusa korona kroz redove vojske.

On je naglasio da se naređenje odnosi na sve američke snage, civilno osoblje i njihove porodice, ali je istakao da će biti izuzetaka.

Kao primer naveo je povlačenje američkih vojnika iz Avganistana koje će se, kako je rekao, nastaviti, prenosi Tanjug.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Caroline Schofer/U.S. Army/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija je primorana da u skladu sa trenutnom situacijom s virusom korona preduzima adekvatne mere, obezbedi unutrašnju bezbednost, kao i da analizira dosadašnje okolnosti koje se tiču obezbeđenja nacionalnih...


RT je oživeo legendarnu fotografiju iz ratnog vremena „Podizanje zastave nad Rajhstagom“ pretvarajući ovaj istorijski trenutak pobede u film sećanja u okviru kampanje za proslavu 75. godišnjice Dana pobede...

Koncern „Kalašnjikov“ pre roka je završio isporuku novih automatskih pušaka AK-12 za 2020. godinu Ministarstvu odbrane Rusije, izjavio je generalni direktor grupe kompanija „Kalašnjikov“ Dmitrij Tarasov.


Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja COVID-19.


„To je velika uvreda, ne samo za mene, već i za Vladimira Putina“


Ostale novosti iz rubrike »