Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Francuska povlači snage iz Iraka zbog koronavirusa

Francuska povlači snage iz Iraka zbog koronavirusa
26.03.2020. god.


Francuska povlači trupe iz Iraka zbog virusa korona, piše „Figaro“, pozivajući se na saopštenje iračkog generalštaba.


„U saradnji sa Vladom Iraka koalicija (za borbu protiv terorista DAEŠ-a) donela je odluku da izvrši korekciju svog prisustva u Iraku i privremeno obustavi obuku iračkih snaga bezbednosti, uzimajući u obzir krizu u zdravstvenoj oblasti“, citira francuski list saopštenje komande iračke vojske.

Na ovaj način Francuska je odlučila da povuče svoje trupe koje se nalaze u Iraku, do novog naređenja.

Povlačenje vojnika počinje danas.


  • Izvor
  • Tanjug
  • Arhivska fotografija, snimak ekrana/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Koncern „Kalašnjikov“ pre roka je završio isporuku novih automatskih pušaka AK-12 za 2020. godinu Ministarstvu odbrane Rusije, izjavio je generalni direktor grupe kompanija „Kalašnjikov“ Dmitrij Tarasov.


Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja COVID-19.


„To je velika uvreda, ne samo za mene, već i za Vladimira Putina“

 Portparol predsednika Vladimira Putina,  Dmitrij Peskov je izjavio da vojna parada povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu nije otkazana, kao i da još uvek nije doneta nikakva...


Svetska banka prognozira da će bruto domaći proizvod Srbije u 2020. godini zabeležiti pad od 0,5 procenata zbog negativnih efekata pandemije virusa korona na ekonomsku aktivnost, što je višestruko...


Ostale novosti iz rubrike »