Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Zdravstveni sistem Srbije preopterećen brojem zaraženih

Zdravstveni sistem Srbije preopterećen brojem zaraženih
13.07.2020. god.


Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su u svim kovid bolnicama preraspoređeni kapaciteti kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronavirusom.


Lončar je ukazao na to da Institut "Banjica" danas i tokom noći neće više moći da prima pacijente jer je prepun, i najavio da će večeras ili sutra ujutru prve pacijente primiti i Institut za reumatologiju.

Bili smo prinuđeni da i taj institut uključimo u kovid sistem jer je veliki broj obolelih koji zahtevaju bolničko lečenje u Beogradu, objasnio je miistar i dodao da je u toj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju više od 100 kreveta za kovid pacijente.

On je upozorio na to da je zdravstveni sistem prenapregnut, da su zdravstveni radnici neprekidno u bolnicama i da gotovo i ne idu kući.

Ministar je naglasio da je najteža situacija u Beogradu, gde postoji najveći problem sa bolničkim kapacitetima, dok u Nišu, Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Novom Sadu, Šapcu i Užicu ima dovoljno mesta u bolnicama.

Lončar je ponovio apel građanima da poštuju mere i ponašaju se u skladu sa preporukama lekara, budući da se, kako je istakao, samo na taj način situcija može poboljšati.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Tanjug / srbija.gov.rs/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 - Dizaaaaaaj se, samooo legaš! Traaaas vrata.  


Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana odnedavno je ojačano nabavkom šest bespilotnih letelica, odnosno daljinsko pilotiranih vazduhoplova CH-92A i laserski vođenim avio-bombama iz Narodne Republike Kine, saopštilo je Minist

    Ogromna popularnost aplikacije TikTok naterala je konkurenciju da predstavi slične mogućnosti. 


Oružane snage Rusije su tokom iznenadne provere pokazale visoke borbene mogućnosti u uslovima pandemije, iako su zbog virusa korona morala da budu uvedena „pojedina ograničenja“, izjavio je ruski ministar...

Zapadna antiruska propaganda ponavlja tehnike koje su se nekada koristile u Hitlerovoj Nemačkoj, rekao je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije. "Internet cenzura i mode


Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas dezangažovanju vojne poljske bolnice u Novom Pazaru i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Doma zdravlja Sjenica,...


Ostale novosti iz rubrike »