Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Dezangažovana vojna poljska bolnica u Novom Pazaru

Dezangažovana vojna poljska bolnica u Novom Pazaru
05.08.2020. god.


Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas dezangažovanju vojne poljske bolnice u Novom Pazaru i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Doma zdravlja Sjenica, s obzirom na to da je epidemiološka situacija u tim gradovima znatno bolja u odnosu na prethodni period i da je pod kontrolom.


Vulin je naglasio da je Vojska Srbije učinila sve da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru smiri, ukazavši na to da su svi pripadnici vojnog zdravstva ispunjavali svoje zadatke, pomogli ljudima i ovde i na svim drugim mestima.

Ja zaista delim ogromno osećanje ponosa sa svim pripadnicima Vojske i građanima Srbije kada vidimo kakve lekare, kakve sestre imamo u vojnom zdravstvu, rekao je Vulin i naglasio da je Vojska Srbije vojska svih građana.

Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru pukovnik dr Predrag Krstić istakao je da su tokom 33 dana rada te bolnice uspešno zbrinuta 174 kovid pacijenta, kao i da smrtnih ishoda nije bilo.

Sprovođenjem striktnih mera lične samozaštite i održavanjem fizičke distance postignut je cilj koji se ogleda u tome da nije bilo zaražavanja među medicinskim osobljem poljske bolnice, rekao je Krstić, zahvalivši čelim ljudima opština Novi Pazar i Sjenica, kao i zaposlenima u bolnicama u ta dva grada na izuzetnoj saradnji koju su pokazali za vreme rada vojne poljske bolnice.

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsad Đerlek rekao je da je pre mesec i po dana u Novom Pazaru proglašena ozbiljna epidemija i da je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije na njegovu molbu odmah reagovao.

Sutradan je vojska došla, formirana je vojna bolnica i ispostavilo se da je to izuzetno dobar potez jer smo 8. jula imali 100 prijema za jednu noć i 78 pacijenata smo smestili u vojnu bolnicu, rekao je Đerlek i zahvalio vojsci u svoje i u ime svih zaposlenih Opšte bolnice Novi Pazar.

Današnjoj aktivnosti u Novom Pazaru prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević i zamenik komandanta Druge brigade kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je izraelsku vladu i njene saveznike da su, kako je rekao, pogoršali situaciju, osvrćući se na tekuću humanitarnu krizu u Palestini. Govoreći Generalnom s...


Američki predsednik Donald Tramp iskoristio je vreme za govor u Ujedinjenim nacijama da bi napao Kinu i okrivio je za pandemiju koronavirusa, dok je njegov kineski kolega Si Đinping...

    Nezavisno udruženje novinara Srbije obaveštava javnost i nadležne organe da su novinari portala Info Vranjske ponovo izloženi uvredama i pretnjama i da strahujemo da su im bezbednost i sloboda...


Sjedinjene Američke Države pate od zavisnosti od sankcija koju svet ne odobrava, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. &

Glavni cilj razvijanja „slučaja Navaljni“ za nekoliko zapadnih zemalja predstavlja blokiranje izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije, Sergej Nariškin.


Opština Žitište danas je bila nova stanica karavana  „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koja obilazi zdravstvene ustanove u opštinama i gradovima širom Srbije. Predstavnici kompanije NIS zajedno sa članovima Kluba...


Ostale novosti iz rubrike »