Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Medojević Stoltenbergu: Đukanović spreman na oružane sukobe, preti formiranjem paravojnih formacija

Medojević Stoltenbergu: Đukanović spreman na oružane sukobe, preti formiranjem paravojnih formacija
20.09.2020. god.


"U ovom osjetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća prijetnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović", poručio je Nebojša Medojević u pismu generalnom sekretaru NATO-a.


Pismo predsjednika Pokreta za promene Nebojše Medojevića Stoltenbergu prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Stoltenberg,
Koristim ovu priliku da vas upozorim na pogoršanje bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori, nakon prve smjene vlasti na izborima u istoriji Crne Gore.

Kao poslanik Parlamentarne Skupštine NATO, i dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbjednost i Predsjednik parlamentarne stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, cijenim veoma važnim upozoriti na zabrinjavajuće javne nastupe predsjednika poraženog DPS-a Mila Đukanovića koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i prijeti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori.

Kao član Skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost, bio sam u prilici da se neposredno upoznam sa obimom, snagom i brojnošću Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala čije je sjedište u Crnoj Gori i koja predstavlja prijetnju bezbjednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou.

Ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije svijeta. Cijenim da ste upoznati da su se upravo u Crnoj Gori odvijale transakcije “droga za oružje” i da su u međunarodnoj akciji uhapšeni predstavnici kolumbijskog F.A.R.K. i Al Kaide. Akcijom bezbjednosnih službi SAD i Carina u Filadelfiji, zaplijenjen je rekordni iznos od 20 tona kokaina nemjenjen tržištu SAD, iza čega stoji ova ista organizacija iz Crne Gore.

U ovom osjetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća prijetnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović.

Upravo zahvaljujući jasnim porukama koje je Đukanović dobio sa značajnih adresa sa Zapada izborni dan i brojanje glasova su prošli mirno i došlo je do tektonskih političkih promjena. Pobjedničke koalicije su već sklopile sporazum koji garantuje da će odnosi sa NATO-om snažiti i unapređivati i ja se nadam da će nova Vlada znati da iskoristi sve mehanizme i kapacitete NATO-a i dobije podršku u demontaži totalitarnog sistema i čišćenju zemlje od organizovanog kriminala i korupcije.

Radujem se budućoj saradnji i intenziviranju odnosa sa NATO-om, posebno u vezi sa reformama sektora odbrane i bezbjednosti koje nijesu sprovedene zbog nedostatka političke volje.

Pred nama su ozbiljni izazovi i neophodno je odmah krenuti u reforme koje će rezultirati depolitizacijom i profesionalizacijom vojske Crne Gore i jačanju njene uloge u odbrani zemlje. Vojska i vojnici i oficiri su u dugoj istoriji Crne Gore uvijek predstavljali simbole časti, patriotizma i nacionalnog ponosa Crnogoraca."

IN4S


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: in4s.net/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »