Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Tramp „u konceptu“ odobrio saradnju „TikToka“ sa „Oracleom“ i „Valmartom“, produžavajući rok za zabranu aplikacije za još nedelju dana

RT: Tramp „u konceptu“ odobrio saradnju „TikToka“ sa „Oracleom“ i „Valmartom“, produžavajući rok za zabranu aplikacije za još nedelju dana
20.09.2020. god.


Predsednik Donald Trump pristao je „u konceptu“ na dogovor da "Tiktok" bude partner sa "Oracleom" i "Valmartom", ublažavajući tako zabrinutost vlade zbog pretnji nacionalnom bezbednošću i sprečavajući gašenje kineske aplikacije za razmenu video snimaka u SAD-u.

Trampovi komentari usledili su dan pre roka koji je odredio za kineskog osnivača "Tiktok"-a, "Bajtdens", da proda američke operacije platforme društvenih mreža ili da bude zabranjen u zemlji. "Tiktok" je navodno u petak podigao tužbu tražeći od sudije da blokira američku zabranu.


Tramp je u julu izjavio da će zabraniti "Tiktok" da posluje u SAD-u, pozivajući se na zabrinutosti zbog nacionalne bezbednosti. Naredio je 6. avgusta da se prodaja izvrši u roku od 45 dana, a ranije ovog meseca je rekao da rok 20. septembra neće biti produžen.


Kompanija za društvene mreže potvrdila je dogovor dodajući da će "Oracle" biti dobavljač tehnologije, a "Valmart" komercijalni partner. Ministarstvo trgovine SAD-a takođe je objavilo saopštenje prema kojem je rok za dogovor produžen do 27. septembra.


"Oracle" je pobedio u nadmetanju za američko poslovanje "Tiktok"-a "Microsoft". Tramp je rekao da će novo partnerstvo između "TikTok"-a, "Oraclea" i "Valmart"-a verovatno biti inkorporirano u Teksasu. "TikTok" ima desetine miliona korisnika u SAD-u, a samo je u junu preuzet u zemlji 7,5 miliona puta.

Predstavnici "Tiktok"-a i "Oracle"-a su, kako se izveštava, ove nedelje razgovarali sa zvaničnicima Trampove administracije o detaljima dogovora, uključujući vlasničke udele u novom poduhvatu i kontrolu nad algoritmima koji se koriste za preporučivanje video snimaka korisnicima. "Oracle" je usko povezan sa Trampom, a predsedavajući Lari Ellison bio je domaćin događaja za prikupljanje sredstava za predsedničku kampanju Trampa, Kompanija takođe pruža usluge "klaud" za mrežne kompanije, uključujući video usluge.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © AFP / Olivier Douliery / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »