Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Karavan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Žitištu

Karavan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Žitištu
22.09.2020. god.


Opština Žitište danas je bila nova stanica karavana  „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koja obilazi zdravstvene ustanove u opštinama i gradovima širom Srbije. Predstavnici kompanije NIS zajedno sa članovima Kluba volontera posetili su Dom zdravlja Žitište kome je kompanija donirala savremeni ultrazvučni aprat. Istovremeno, vredni volonteri kompanije NIS svojim radom oplemenili su prostoriju Dečje pedijatrije i ukrasili zidove različitim dečjim motivima, kako bi poseta lekaru za  najmlađe pacijente bila što prijatnija.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS

Anelija Rošu, lekar opšte prakse u Domu zdravlja Žitište zahvalila je kompaniji NIS na vrednoj donaciji, koja, prema njenim rečima, mnogo znači ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS


„Želja svih lekara opšte medicine u Domu zdravlja Žitište jeste da nam se unapredi zdravstvo i da imamo što kvalitetnije dijagnostičke metode. Ova donacija je pomogla da se naša želja približi ostvarenju, jer se sada možemo pohvaliti ubrzanom dijagnostikom, višim kvalitetom našeg rada i smanjenjem liste čekanja, što je od posebnog značaja za stanovnike naše opštine“, poručila je Rošu.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS


Ljiljana Laušev, članica Kluba volontera NIS-a je izrazila zadovoljstvo učešćem u današnjoj akciji sređivanja prostorija Doma zdravlja u Žitištu. 

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS


„Klub volontera je samo jedan od vidova pomoći koju kompanija NIS pruža stanovništvu. Srećni smo kada nas  volontera ima što više, jer na taj način imamo mogućnost da stignemo u svaki deo Srbije u kojem je naša pomoć potrebna“, rekla je Laušev. 

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS


Pored Žitišta, Klub volontera kompanije NIS i karavan „Zajednici zajedno“ obišli su u proteklom periodu Pančevo, Kikindu, Niš, Kanjižu, Novi Bečej, Požarevac i Srbobran. Od 2012. godine opština Žitište je partner NIS-a u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, i od tada je realizovano oko 60 projekata i uloženo gotovo 30 miliona dinara u oblasti kulture, sporta, nauke, socijalne i ekološke zaštite. 

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Savez dve od tri najmoćnije vojske na planeti duboko bi promenio svetski poredak. Vladimir Putin smatra da je u budućnosti moguće da bi se Rusija i Kina mogle ujediniti,...


Ministarstvo spoljnih poslova u Pekingu pozvalo je London da preispita svoju politiku koja nudi vize za stanovnike Hong Konga sa britanskim prekomorskim statusom i utire put britanskom ka državljanstvu. ...


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a...

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »