Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Peskov: SAD pate od zavisnosti od sankcija

Peskov: SAD pate od zavisnosti od sankcija
22.09.2020. god.


Sjedinjene Američke Države pate od zavisnosti od sankcija koju svet ne odobrava, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„Što se tiče američke zavisnosti od sankcija, jer to teško da se može drugačije nazvati, ona je svima dobro poznata, svim zemljama sveta i teško da neko odobrava takve aktivnosti“, prokomentarisao je Peskov izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea o mogućem uvođenju sankcija Rusiji zbog situacije sa blogerom Aleksejem Navaljnim.  

On je dodao da će zadovoljstvo da komentariše izjave američkog državnog sekretara ostaviti portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj.

Peskov je rekao da Rusija i dalje ima poteškoća u istrazi situacije sa Aleksejem Navaljnim - izneti su dokazi i nema podataka od Nemačke, potrebno je shvatiti da li namerno pokušavaju da sakriju neke dokaze i šta se iza toga krije, dodao je Peskov.

On je primetio da ruska policija radi u strogom skladu sa zakonom.

„Vidite da imaju određenih problema, jer su, nažalost, mnogi dokazi odneti. Ovde treba shvatiti: da li namerno pokušavaju da sakriju neke dokaze, ili nenamerno, šta stoji iza toga? Nažalost, još uvek smo imamo problema sa dobijanjem informacija od kolega, pre svega iz Nemačke. Zbog toga postoje određeni problemi sa dobijanjem podataka. Oni komplikuju sve istražne radnje“, objasnio je Peskov novinarima.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Savez dve od tri najmoćnije vojske na planeti duboko bi promenio svetski poredak. Vladimir Putin smatra da je u budućnosti moguće da bi se Rusija i Kina mogle ujediniti,...


Ministarstvo spoljnih poslova u Pekingu pozvalo je London da preispita svoju politiku koja nudi vize za stanovnike Hong Konga sa britanskim prekomorskim statusom i utire put britanskom ka državljanstvu. ...


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a...

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »