Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lukašenko: Makron je nezreo političar

Lukašenko: Makron je nezreo političar
27.09.2020. god.


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je svog francuskog kolegu Emmanuela Makrona nezrelim političarom, saošptila je njegov portparol Natalia Eismont.

Ovako je beloruski lider regovao na izjavu Makrona, koji ga je jutros pozvao da napusti mesto šefa države.

„Kao predsednik države, polazeći od principa samog gospodina Makrona, želim da kažem da je i sam predsednik Francuske, sledeći svoju logiku, trebalo da podnese ostavku pre dve godine - kada su `Žuti prsluci` tek počeli da se pojavljuju na ulicama Pariza.


Takođe je spomenuo akcije pokreta "Blel lajvs meter" i proteste muslimana u Marseju i Lionu i naglasio da je Minsk spreman da postane mesto za Makronove pregovore sa predstavnicima ovih grupa o prenosu vlasti.

Lukašeno je dodao da njegov francuski kolega previše pažnje posvećuje izborima u Belorusiji.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / BelTA/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan pozvao je sunarodnike da brane zemlju sa oružjem u ruci. „Naš zadatak je da se borimo d


Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju, bez obzira što je Vašington odbio ruski predlog o produženju START 3, rekao je novinarima...


Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 


Ostale novosti iz rubrike »