Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Pašinjan: Jermenija uvek bila spremna za mirno rešavanje problema Karabaha

Pašinjan: Jermenija uvek bila spremna za mirno rešavanje problema Karabaha
30.09.2020. god.


Jerevan je uvek bio spreman za mirno rešavanje problema Karabaha, ali neće rešavati to pitanje na štetu nacionalne bezbednosti, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan.


„Jermenija je uvek bila spremna za mirno rešavanje problema Karabaha, ali to ne znači da je spremna da to pitanje reši na štetu nacionalne bezbednosti i na uštrb bezbednosti Karabaha“, istakao je Pašinjan na konferenciji za novinare u Jerevanu.

On je dodao da Jermenija ne razmatra pitanje uvođenja mirovnih snaga u zonu sukoba u Karabahu.

Prema rečima premijera, Jermenija je u stalnom kontaktu sa partnerima u Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u vezi sa situacijom u Nagorno-Karabahu, ali je spremna da osigura svoju bezbednost bez učešća ove organizacije.

„Razmatranje učešća ODKB-a predstavlja političko pitanje. Blisko sarađujemo sa našim partnerima u organizaciji, obaveštavamo ih o nastaloj situaciji. Međutim, Jermenija je spremna da štiti svoju bezbednost sa ili bez učešća ODKB-a“, istakao je on.

Pašinjan je rekao i da vlasti Jermenije u vezi sa trenutnom situacijom razmatraju priznavanje nezavisnosti Nagorno-Karabaha.

„Da, na našem dnevnom redu je pitanje priznavanja nezavisnosti Nagorno-Karabaha. Takođe postoji mogućnost zaključenja vojno-političkog saveza sa Karabahom“, precizirao je on.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Premьer-ministra Respubliki Armeniя/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U jeku predsedničke kampanje u SAD - izbori su, podsetimo, 3. novembra - stiže i vest da se na meti hakera našao i sam Predsednik SAD Donald Tramp.   Naime, Holandski...


Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) najavila je formiranje novog Ministarstva u novoj Vladi Srbije.  

Moskovski istraživački institut uključen u razvoj raketa sistema PVO S-300 stavljen je na crnu listu Ministarstva finansija SAD zbog navodnih „veza“ sa malverom koji se koristi „protiv američkih partnera...


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 85 odsto novozaraženih u poslednjih nedelju dana u starosnoj grupi do...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 8.209 osoba, od kojih je 579 nalaza pozitivno na koronavirus.


Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih...


Ostale novosti iz rubrike »