Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Šojgu: Ruska vojska u Siriji likvidirala više od 133 hiljade terorista

Šojgu: Ruska vojska u Siriji likvidirala više od 133 hiljade terorista
30.09.2020. god.


Ruska vojska je u Siriji likvidirala više od 133 hiljadeterorista, uključujući i 4,5 hiljade iz zemalja-članica Zajednice nezavisnih država, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u intervjuu za list „Crvena zvezda“.


Prema njegovim rečima, likvidirano je 865 vođa, a zadatak koji je vrhovni komandant postavio pre pet godina u potpunosti je obavljen.

„Međunarodna teroristička organizacija DAEŠ više ne postoji u Siriji, nijedan terorista nije ušao u Rusiju“, dodao je Šojgu.
Ministar je istakao da je čitavom međunarodnom terorističkom podzemlju naneta velika šteta, osujećena je finansijska podrška organizacijama i sistem njihovog obezbeđivanja resursa.

„Efikasne akcije Oružanih snaga Rusije u Siriji postavile su pouzdanu barijeru na putu daljeg širenja delatnosti terorističkih organizacija, posebno na susedne teritorije“, istakao je ministar odbrane Rusije.
 
Šojgu je takođe naglasio da je pre početka  vojnih operacija u Siriji ruska grupa formirana u najvećoj tajnosti. Uključivala je 34 aviona i 16 helikoptera, kao i jedinice za borbenu i logističku podršku, bezbednosne i Snage za specijalne operacije.
Desetine jedinica tehnike, stotine vojnika kao i ogromne zalihe materijalnih sredstava operativno su prebačeni na udaljenost veću od 2.500 kilometara uz poštovanje neviđenih mera kamuflaže, dodao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, pojavljivanje „toliko moćne formacije“ na tolikoj udaljenosti od ruske teritorije „za mnoge je bilo neočekivano“.

Šojgu je dodao da je iskustvo u borbama tokom operacija u Siriji steklo oko 90 odsto ruskih pilota i 60 odsto mornara.


  • Izvor
  • Tanjug
  • Sergej Šojgu i Bašar Asad u Damasku, foto: © Ministerstvo oboronы RF/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U jeku predsedničke kampanje u SAD - izbori su, podsetimo, 3. novembra - stiže i vest da se na meti hakera našao i sam Predsednik SAD Donald Tramp.   Naime, Holandski...


Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) najavila je formiranje novog Ministarstva u novoj Vladi Srbije.  

Moskovski istraživački institut uključen u razvoj raketa sistema PVO S-300 stavljen je na crnu listu Ministarstva finansija SAD zbog navodnih „veza“ sa malverom koji se koristi „protiv američkih partnera...


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 85 odsto novozaraženih u poslednjih nedelju dana u starosnoj grupi do...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 8.209 osoba, od kojih je 579 nalaza pozitivno na koronavirus.


Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih...


Ostale novosti iz rubrike »