Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Zaharova: Zemlje NATO-a ishitreno odbacile predlog predsednika Vladimira Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa

Zaharova: Zemlje NATO-a ishitreno odbacile predlog predsednika Vladimira Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa
29.10.2020. god.


Zemlje NATO-a su ishitreno odbacile predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa. Situaciju u raketnoj sferi Moskva karakteriše kao krizu za koju je u potpunosti odgovoran Vašington, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Zaharova smatra da ishitrena negativna reakcija evropskih zemalja – NATO članica na Putinov predlog pokazuje da ne žele da reše probleme u raketnoj oblasti.

„Želela bih da skrenem pažnju na to sa kojom su žurbom neke evropske članice NATO-a odbacile ruske predloge, ni ne udubljujući se u njihovu suštinu. Takav stav evropljana teško je oceniti drugačije osim kao da ne žele da se uključe u zajedničku potragu za međusobno prihvatljivim rešenjem“, rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da Moskva situaciju u raketnoj sferi doživljava kao krizu.

„Punu odgovornost za nju snose SAD i njihovi NATO saveznici, koji bezuslovno podržavaju Vašington“, naglasila je Zaharova.
Kako je rekla, potencijalno američko razmeštanje hiperzvučnog oružja u Evropi moglo bi da izazove raketnu krizu na kontinentu.

„Upornost kojom Amerika pokušava da stvori preduslove za nastanak nove raketne krize u Evropi ne može da ne izazove duboku i iskrenu zbunjenost“, dodala je.

Ona je naglasila da saopštenja američke strane o mogućnosti raspoređivanja hipersoničnih raketa u Evropi zvuče posebno cinično u svetlu činjenice da je ruska strana potvrdila privrženost moratorijumu na razmeštanje raketa srednjeg i malog dometa u evropskom regionu.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vitaliй Belousov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministarstvo finansija je poništilo rješenje Poreske uprave kojim se na teret Mitropoliji crnogorsko-primorskoj stavlja poreski dug od preko dva miliona evra (sa obračunatim kamatama) na ime poreza i doprinosa...


Parlament Moldavije usvojio je u završnom čitanju nacrt zakona o prenosu Službe informacija i bezbednosti sa predsedništva u nadležnost parlamenta, rekao je zamenik predsednika zakonodavnog tela Vlad Batrinča.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 22.243 osobe, od kojih su 7.802 nalaza pozitivna na koronavirus.

„Republika Srbska je uvek spoljnopolitički prioritet Republike Srbije. Dok Srbiju predvodi Aleksandar Vučić svi Srbi će uvek biti sačuvani, o njima će se uvek brinuti. I dok Aleksandar Vučić...


Najmanje 40 zemalja, koje predstavljaju više od polovine svetske populacije, izrazile su interes za rusku vakcinu protiv koronavirusa, saopštio je tim koji stoji iza nje, dok masovna vakcinacija počinje...


Ostale novosti iz rubrike »