Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Milačić: Demontaža odnarođenog i korumpiranog sistema je cilj iza kojeg je svojim potpisom stao 41 poslanik Skupštine Crne Gore

Milačić: Demontaža odnarođenog i korumpiranog sistema je cilj iza kojeg je svojim potpisom stao 41 poslanik Skupštine Crne Gore
30.10.2020. god.


Predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić saopštio je da on i stranka na čijem je čelu izražavaju puno poverenje i podršku mandataru Zdravku Krivokapići u nimalo lakom poslu strukturiranja izvršne vlasti. Ističe da ga ne zanimaju fotelje i da je rešen da ostane u parlamentu.


U najboljem interesu građana Crne Gore je da do formiranja vlade dođe u što kraćem roku i mi ćemo biti posvećeni tom cilju i kroz konstruktivan odnos prema predlozima mandatara i kroz predlaganje adekvatnih personalnih rešenja na svim nivoima vlasti, naveo je Milačić u pisanoj izjavi.

Nema sumnje da je snaga Prave Crne Gore mnogo veća od jednog mandata u Skupštini, naveo je Milačić i dodao da o tome, osim istraživanja javnog mnjenja i realnog uvida sa terena, svedoči ogroman broj poziva koje svakodnevno dobijaju, kojima im se ljudi obraćaju ne samo sa željom da ih politički podrže, već ih gledaju kao snagu koja im može pomoći.

Istakao je da je to najveće zadovoljstvo u radu političara – da bude prepoznat kod građana kao neko ko im zaista može pomoći, ko rešava njihove probleme.

„Upravo to što osećam da su nas građani prepoznali kao njihove prave predstavnike, čini me odlučnim da kroz svoj mandat u Skupštini, budem u potpunosti predan poslu narodnog predstavnika. Ne zanimaju me fotelje i lično sam rešen da ostanem u parlamentu, kao predstavničkom domu naroda, jer znam da je najbitnije da se upravo u toj instituciji, koja je u poslednjih nekoliko mandata postala uslužni servis i pisarnica izvršne vlasti, mora čuti glas naroda“, naglasio je Milačić.

Naveo je da sa novom poslaničkom većinom, novim predsedavajućim i sa po prvi put zastupljenom Pravom Crnom Gorom u Skupštini, moraju tom domu vratiti ugled i položaj koji mu pripada.

Prema njegovim rečima, Prava Crna Gora od svog osnivanja postavila je sebi za cilj izgradnju Crne Gore kao istinski građanske države znanja, rada i duhovnosti. „Države koja će znati da nađe svoje mesto u savremenom svetu, bez samonegacije i potiranja onih vrednosti na kojima je sazdana“.

Na tom putu, kako ističe, njihov jedini partner i saradnik je narod Crne Gore.

„Narod, koji je uprkos višedecenijskom pritisku, u sebi sačuvao sve životne odrednice prave, iskonske Crne Gore, jer je upravo narod, mnogo više od političkih elita, bio svestan šta to znači za očuvanje bića ove zemlje. Sada narod ima svog političkog predstavnika u državnim institucijama. Naša misija u ovom trenutku je da budemo glas naroda, uz narod i za narod“, navodi Milačić.

Zbog toga i u ovom trenutku Prava Crna Gora i on kao njen predsednik, istrajavaju na onome što je dominantna volja građana, a to je formiranje prve slobodne Vlade.

Naglašava da je u tom procesu potpuno nebitno gde će u njoj i hoće li uopšte biti Marka Milačića ili bilo koga drugog personalno. Takođe, veličanstvene litije koje su nas oplemenile obavezuju da opšti interes pretpostavimo svemu drugom.

„Demontaža odnarođenog i korumpiranog sistema je cilj iza kojeg je svojim potpisom stao 41 poslanik Skupštine Crne Gore predlažući gospodina Zdravka Krivokapića za mandatara“, naveo je Milačić.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: in4s.net/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na sastanku sa beloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom skrenuo pažnju na činjenicu da je Ruska Federacija spremna da podrži predsednikove inicijative u pogledu Belorusa....


Teritorije koje prelaze u ruke Azerbejdzanske armije ostaju bez spomenika ,crkvi svega što bi podsećalo na Jermene.  

Izraelske odbrambene snage (IDF) pripremaju se za mogući američki napad na Iran pre nego što predsednik Donald Tramp napusti funkciju, prema nekoliko nedavnih izveštaja. Izraelska vlada naložila je IDF-u da...


Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak ispitivanja nove rakete za protiv-raketnu odbranu na poligonu Sari-Šagan u Kazahstanu, prenose RIA Novosti. Na snimku se vidi priprema lansiranja

Trenutno rukovodstvo Ukrajine čini sve da pogorša sukob sa Donbasom, rekao je stalni predstavnik Rusije u kontakt-grupi za Donbas Boris Grizlov nakon zasedanja grupe u režimu video-konferencije.


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je prvom samostalnom letu na avionu "Orao" kapetana Ane Perišić, prve žene pilota u istoriji naše vojske  na jurišnom vazduhoplovu,...


Ostale novosti iz rubrike »