Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Antonov: Vašington koristi sankcije kao glavno sredstvo za sprovođenje svog spoljnopolitičkog kursa

Antonov: Vašington koristi sankcije kao glavno sredstvo za sprovođenje svog spoljnopolitičkog kursa
25.11.2020. god.


Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov nazvao je sankcije Vašingtona protiv tri ruske kompanije diskriminatorskim potezom usmerenim na podrivanje njihovog ekonomskog potencijala.

OJSC „Elekon“, „Aviazapčast“ i 
Nilko grup potpali su pod ograničenja. Kao što je Stejt department ranije izvestio, sankcije su predviđene zakonom o neširenju oružja za masovno uništavanje protiv Irana, Severne Koreje i Sirije. Sankcijama se takođe zabranjuje američkim vladinim agencijama da rade sa tim kompanijama, kao i da im daju dozvole za prenos robe pod izvoznom kontrolom.

„Ovo je još jedan diskriminatorski korak Vašingtona, koji koristi sankcije kao glavno sredstvo za sprovođenje svog spoljnopolitičkog kursa“, saopštio je Antonov, prenose RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, takav nekonstruktivan pristup i jednostrane mere Vašingtona ne doprinose zdravijoj klimi u rusko-američkim odnosima.

„Takve akcije su nelegitimne, jer nijedna zemlja nema pravo da ograniči trgovinsku i investicionu saradnju Rusije i drugih članica međunarodne zajednice“, dodao je diplomata.

Pozvao je američke partnere da napuste opaku praksu neutemeljenih optužbi i da deluju politički i diplomatski.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Agarыšev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 7.730 osoba, od kojih je 1.317 nalaza pozitivno na koronavirus.Svako je detinjstvo imao na svoj način: neko u bioskopima, neko u cirkusu ili zabavnim parkovima, a neko je leti praktično živeo na obližnjem jezeru, imitirajući sirene. Na primer,...

„Amerikanci imaju jednu patološku, malo proučavanu bolest, takav strah da će Rusi videti više nego što bi Amerikanci želeli“Ostale novosti iz rubrike »