BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

A kad NIJE bila kriza?

A kad NIJE bila kriza?
26.11.2020. god.
Gledam po netu kako Amerikanci kukaju, jer, eto, ove godine zbog pandemije neće moći da slave Dan zahvalnosti (Thanksgiving) i da jedu ćurku u krugu porodice. Švajcarci se pa žale kako, eto, propustiće skijašku sezonu ove godine.
 
Pa naravno, njima je ovo prva ozbiljna kriza u životu, ne računajući one najstarije koji pamte Drugi svetski rat. Kažu Nemci - ni u Istočnoj Nemačkoj pre pada komunizma nije bilo zabrane kretanja - a sada ima. Eto.
 
Nešto računam, ovo je u Srbiji treća-četvrta kriza, možda i jubilarna peta. Imali smo sankcije, sećam se, čekam u redu sa malom sestrom za hleb, a čitav blokčić novčanica mi daju, za dva hleba. Miloševiću je to bilo malo, pa smo imali i bombardovanje 1999 godine. Sećam se, sirene, a kafić kod parka pun, pijemo kafu. Pa taman prođe 5. oktobar - ubistvo Premijera. Taman nekako krenusmo dalje, op, raspad Državne zajednice.
 
I taman se rastasmo sa Crnogorcima (nismo se ljubili) , ono - svetska ekonomska kriza. Sećam se i toga, sedimo mi u kabinetu tadašnjeg zamenika Gradonačelnika, kad na vestima, kaže Mlađan Dinkić "Jeste kriza, al je za Srbiju velika šansa , sve svetske ekonomije propale, samo Srpska napreduje..." 
 
Jel sam zaboravio neku krizu? A da, bio je i nekakav Ptičji grip, slično su tada najavljivali "stručnjaci" (koji su i danas isti) veliku i opštu katastrofu. Stigoše vakcine, niko se skoro nije vakcinisao, pa su bačene. U kontejner. 
 
Nešto se mislim - šta je sledeće? Kometa? Asteroid? Ako bude nuklearni rat, ni to nama nije ništa novo - ovde je bacan osiromašeni uranijum...
 
A ako vanzemaljci konačno odluče da slete, ima ovde da se prvo parkiraju... 
 
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

RT: Srećan sam što mogu primiti rusku vakcinu i pobeći iz ovog ‘zatvora’, kaže Kusturica za RT


Produženje Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) sa Rusijom doprineće većoj bezbednosti Amerikanaca, a Moskvi i Vašingtonu će dati vreme i mogućnost za dalje pregovore...


Rusija i Sjedinjene Države mogu uspeti da produže Ugovor o smanjenju strateškog naoružanja (START-3) pre njegovog isteka, rekao je šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov za RIA Novosti. Ranije...

Američke vlasti se zalažu za produženje Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na pet godina, saopštila je portparol Bele kuće Džen Psake.


Brisanje ruskog sadržaja sa američkih digitalnih platformi predstavlja otvorenu cenzuru, rekao je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.


Ostale novosti iz rubrike »