BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Luspekaevka - oživljeni feniks koji zagreva naše duše svojom toplinom u tako hladnom vremenu

Luspekaevka - oživljeni feniks koji zagreva naše duše svojom toplinom u tako hladnom vremenu
16.01.2021. god.

Svako je detinjstvo imao na svoj način: neko u bioskopima, neko u cirkusu ili zabavnim parkovima, a neko je leti praktično živeo na obližnjem jezeru, imitirajući sirene. Na primer, dobila sam ljubav prema pozorištu. Ovom čarobnom svetu u kojem se bajka i ostvaruje. I drago mi je što ga ne samo da volim, već i pišem drame, iako sam još uvek na početku svog putovanja. Stoga, Rusko dramsko pozorište Luspekaeva - postala je moj drugi dom, gde možete biti tužni i nestašni.


Možete živeti bez slatkiša ili poklona, ali možete li živeti i bez čuda? Malo verovatno. I sada Luspekaevka stvara takva čuda i udahnjuje život odavno poznatim zapletima, vodeći ga sa sobom u svet fantazije, gde će dobro nužno trijumfovati nad zlom, bez obzira šta se desilo. A u ove tmurne novogodišnje dane svet postaje malo svetliji. Ispuni se raznobojnim blještavim svetlima i počinjete da uočavate približavanje praznika, a ne samo izbledeli tupi pejzaž ispred prozora i pokušaj da se sve uhvati pre potrebnog datuma. Poput likova u predstavi „Aladinova čarobna lampa“ osetila sam vreli dah istočnog vetra i talasasti pesak Bagdada, njegove sjajne zvezdane noći i neobuzdanu radost.Ne znam zašto, ali antijunaci mi se čine zanimljiviji. Nije iznenađujuće što sam tokom nastupa više pratila Džafarove intrige, duboko u srcu radujući se što je svako dobio tačno ono što je zaslužio. Samo na prvi pogled izgleda da u „Aladinu“ ne može biti novog. Ništa slično! Svaki put, živeći zaplet, vidite ga drugačije i nekako ispadne da saosećate sa svim likovima.To je ono što je on, pravo pozorište, otvarajući zavesu u misteriozni svet istinske ljubavi, magije i žudnje za moći. I, naravno, veseli Džin, bez kojeg se ništa ne bi dogodilo. Jer takve šaljivdžije su najbolji pripovedači nefiktivnih priča.
Ne znam kako neko, ali za mene je Luspekaevka oživljeni feniks koji zagreva naše duše svojom toplinom u tako hladnom vremenu. Mogu da kažem da odlično uspeva, jer je naše pozorište velika porodica. Naše pozorište je živo. I uvek će biti tako.

Faina Savenkova,
najmlađi član Saveza pisaca Luganske Narodne Republike. I šampion u tekvondou. Ima samo 11 godina i završava šesti razred. . Faina piše pozorišne komade i priče. Objavljivali su je poznati časopisi iz Rusije i LNR-a, dobitnik je nekoliko nagrada.


  • Izvor
  • Tanjug
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije „Septembar 2020” i njihovog promovisanja u čin...


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas putem video linka sa ministarkom odbrane Crne Gore dr Oliverom Injac.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 14.128 osoba, od kojih je 3.339 nalaza pozitivno na koronavirus.


Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević saopštila je nove odluke Štaba, odnosno Vlade Srbije, prema kojima će ugostiteljski objekti na celoj teritoriji...

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da SAD nikada neće priznati da je Krim ruski i da će Vašington nastaviti da ulaže napore kako bi Rusiju pozvao na odgovornost...


Ambasador Ruske Federcije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je danas u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da veze između Republike Srpske i Rusije u nekim...


Ostale novosti iz rubrike »