BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Područna privredna komora snažno uz Ponosne porodice

Područna privredna komora snažno uz Ponosne porodice
20.01.2021. god.
„Ponosni market RS“ je osmišljen kao poslovni inkubator prvenstveno za proizvođače hrane iz reda porodica sa troje i više djece. U pitanju je elektronska platforma putem koje će proizvođači, koji su uglavnom u tzv. StartUp fazi razvoja, plasirati svoje robe drugim porodicama sa troje i više djece kojih u Banjaluci ima oko 1400.
U prostorijama Područne privredne komore Banja Luka danas je potpisan memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Ponosni market RS“. Memorandum su potpisali predsjednik Područne komore, mr Goran Račić i predsjednik Fondacije „Za porodicu“ dr Dragan Dakić. Memorandumom je predviđeno da Komora podrži aktivnosti na realizaciji projekta tako što će, između ostalog, staviti svoje materijalne i nematerijalne resurse na raspolaganje Fondaciji. 
 
Glavni ciljevi projekta su da 1) proizvođačima prehrane i zanatskih proizvoda iz reda porodica sa troje i više djece omogući plasman roba na tržište i da  2) porodice sa troje i više djece dobiju popust na prehrambene proizvode. 
 
Imajući u vidu da prehrana čini najznačajni udio u potrošačkoj korpi od preko 35%, kao i to da je nedostatak povezanosti sa tržištem glavna prepreka većine proizvođača iz ciljane grupe jasno je da će ovaj projekat dodatno osnažiti i proizvođače i potrošače iz reda Ponosnih porodica. Projektom je predviđeno da Fondacija pruži pravnu, administrativnu i tehničku podršku svim Ponosnim proizvođačima da svoju djelatnost registruju ukoliko već nisu kao i da im pomogne u aplikaciji za domaće i strane grantove kako bi uvećali svoje proizvodne kapacitete i bolje se pozicionirali na tržištu. 
 
Neki od očekivanih efekata ovog projekta su stimulacija domaće proizvodnje i kupovine domaćih proizvoda, smanjenje migracionih tendencija i ublažavanje negativnih efekata pandemije korona virusa.
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Polazak deteta u školu je veoma važno razdoblje u njegovom životu. Igra se postepeno zamenjuje knjigom i školskim obavezama i neretko je ovaj prelaz najveći problem. Zbog toga i...


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u poslednja 24 časa registrovano 3.519 novoobolelih od koronavirusa, od testiranih 13.087 uzoraka. Od ove bolesti

Slovački premijer Igor Matovič odbacio je mogućnost vraćanja vakcina "Sputnjik V" Rusiji, rekavši da će se efikasna vakcina koristiti za spasavanje života u zemlji bez obzira na podelu u...


Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem prisustvovala je sahrani episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju.

"Glava hobotnice se nalazi ovdje, u državnim strukturama, u policiji, tužilaštvu i mjestu predsjednika Crne Gore. Ona je srasla i povezana sa kriminalnim grupama iz regiona", poručio je Mandić...


Po Patrijarhovom blagoslovu pismo je pročitao Njegovo Visokopreosveštentsvo Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom


Ostale novosti iz rubrike »