BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Sreten Lukić privremeno prebačen u hašku pritvorsku jedinicu

Sreten Lukić privremeno prebačen u hašku pritvorsku jedinicu
21.01.2021. god.
Bivši načelnik Ministarstva unutrašnjih poslova za Kosovo Sreten Lukić, kojeg je Haški tribunal osudio na 20 godina zatvora, privremeno je prebačen sa odsluživanja kazne iz Poljske u hašku pritvorsku jedinicu, prenosi SRNA.


Lukić je osuđen za navodno ubistvo, progon, deportaciju i druga nehumana djela u sklopu zločina protiv čovječnosti i kršenja običaja ratovanja.


On je 2015. godine prebačen u Poljsku na odsluženje zatvorske kazne.

U odluci Međunarodnog mehanizma za krivične sudove se navodi da je Poljska ranije obavijestila Mehanizam da ne može izvršiti Lukićevu kaznu dalje od određenog dana u januaru 2021. godine.

Prema poljskom zakonu za ovu vrstu krivičnog djela maksimalna kazna izvršenja je 15 godina, a budući da još nije određena zemlja u kojoj će Lukić nastaviti služiti preostalu kaznu, on će na odluku sačekati u pritvorskoj jedinici UN.

Uz Lukića je Haški tribunal 2014. godine osudio Nebojšu Pavkovića, komandanta 3. armije Vojske Jugoslavije, Vladimira Lazarevića, komandanta Prištinskog korpusa, Dragoljuba Ojdanića, načelnika generalštaba Vojske Jugoslavije, i Vlastimira Đordevića, pomoćnika ministra unutrašnjih poslova.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Uređenje malog kupatila ume biti nezahvalan posao i obično je manje inspirativno od uređenja onog koje je se može pohvaliti prostranošću. Mogućnosti izbora za uređenje ovde su ograničene i...


OPET ULTIMATUMI SRBIMA - Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, uputio je Srbima dva ultimatuma nastavljajući da čini ono što su radili Benjamin Kalaj i Oskar Počorek....


U Srbiju večeras stiže još 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V", najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon što je jutros razgovarao telefonom sa ruskim kolegom,...

Sa kosmodroma „Bajkonur“ lansirana je raketa-nosač „Sojuz 2.1b“ sa satelitom „Arktika M“ za praćenje klime i životne sredine u arktičkom regionu. Lansiranje


1924. godine na najpoznatijoj lokaciji u Lenjingradu pojavila se džinovska šahovska tabla. Na hiljade gledalaca okupilo se da prati neobičan događaj.


Ostale novosti iz rubrike »