BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Kosačov: Rusija i SAD mogu uspeti da produže Ugovor o smanjenju strateškog naoružanja

Kosačov: Rusija i SAD mogu uspeti da produže Ugovor o smanjenju strateškog naoružanja
22.01.2021. god.


Rusija i Sjedinjene Države mogu uspeti da produže Ugovor o smanjenju strateškog naoružanja (START-3) pre njegovog isteka, rekao je šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov za RIA Novosti.

Ranije je sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla da će SAD ponuditi Rusiji da se produži sporazum na pet godina koji ističe 5. februara.

„Odlična novost ako ovu poziciju ne prate nikakvi dodatni uslovi i izmene postojećeg teksta“, dodao je senator, prenose RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, čak i ako je sporazum formalizovan „samo diplomatski“, do ratifikacije može da se primenjuje na privremenoj osnovi, kao što predviđa ruski zakon o međunarodnim ugovorima.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Astapkovič/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 Fregata „Admiral Grigorovič“ Crnomorske flote Rusije uplovila je u Port Sudan, prvi put u savremenoj istoriji Rusije, saopštila je pres služba Crnomorske flote.


Društvena mreža Tviter od 2017. godine nije uklonila 2.862 materijala sa zabranjenim informacijama, čime zlonamerno krši zakon Rusije, navodi se u saopštenju Roskomnadzora, prenose RIA Novosti. Među njima su tvi...

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na Aerodromu „Nikola Tesla“ avion kojim je u Beograd iz Ruske Federacije dopremljeno 100.000 vakcina „Sputnjik V“.


Uređenje malog kupatila ume biti nezahvalan posao i obično je manje inspirativno od uređenja onog koje je se može pohvaliti prostranošću. Mogućnosti izbora za uređenje ovde su ograničene i...

OPET ULTIMATUMI SRBIMA - Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, uputio je Srbima dva ultimatuma nastavljajući da čini ono što su radili Benjamin Kalaj i Oskar Počorek....Ostale novosti iz rubrike »