BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva obećala američkoj ambasadi „ozbiljan razgovor“ nakon podrške protestima u Rusiji

Moskva obećala američkoj ambasadi „ozbiljan razgovor“ nakon podrške protestima u Rusiji
24.01.2021. god.

 
Ministarstvo spoljnih poslova obećalo je rukovodstvu američke ambasade u Moskvi „ozbiljan razgovor“ nakon što su strane diplomate objavile materijale u znak podrške neodobrenim protestima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ruska strana je primetila da nije prvi put da američka ambasada pokazuje nepoštovanje diplomatskih normi i pravila objavljujući na internetu poruke o ilegalnim radnjama u ruskim gradovima, u kojima, „zapravo, govorimo o podsticanju nasilnih radnji licemerno ga nazivajući mirnim protestom, u koji su cinično organizatori uključili čak i maloletnike“.

„Rukovodstvo američke ambasade imaće ozbiljnu raspravu u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova primetilo je da bi Vašington trebalo da se reši svojih unutrašnjih problema, uključujući „prevazilaženje dubokog raskola u američkom društvu, generisanog socijalnom nepravdom, nejednakošću i progonom neistomišljenika“.

Pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da podstaknu radikalne elemente osuđeni su na neuspeh i imaće negativne posledice po bilateralne odnose, naglašava se u saopštenju.
Ranije je američka ambasada u Rusiji objavila lokacije i vreme neodobrenih protesta u raznim ruskim gradovima i pozvala svoje građane da izbegavaju posetu tim mestima. 
S druge strane, američka ambasada je podržala proteste i osudila ruske vlasti.
  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministerstvo inostrannыh del Rossiйskoй Federacii/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na Aerodromu „Nikola Tesla“ avion kojim je u Beograd iz Ruske Federacije dopremljeno 100.000 vakcina „Sputnjik V“.


Uređenje malog kupatila ume biti nezahvalan posao i obično je manje inspirativno od uređenja onog koje je se može pohvaliti prostranošću. Mogućnosti izbora za uređenje ovde su ograničene i...

OPET ULTIMATUMI SRBIMA - Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, uputio je Srbima dva ultimatuma nastavljajući da čini ono što su radili Benjamin Kalaj i Oskar Počorek....


U Srbiju večeras stiže još 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V", najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon što je jutros razgovarao telefonom sa ruskim kolegom,...


Sa kosmodroma „Bajkonur“ lansirana je raketa-nosač „Sojuz 2.1b“ sa satelitom „Arktika M“ za praćenje klime i životne sredine u arktičkom regionu. Lansiranje


Ostale novosti iz rubrike »