BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„SAD ne žele resetovanje odnosa sa Rusijom, niti njihovu eskalaciju“

„SAD ne žele resetovanje odnosa sa Rusijom, niti njihovu eskalaciju“
02.03.2021. god.

Vašington ne namerava da traži resetovanje odnosa sa Moskvom, rekao je visoki zvaničnik administracije američkog predsednika na pres konferenciji.


„Naš cilj je da imamo predvidljiv i stabilan odnos sa Rusijom. Jasno je da Sjedinjene Države ne žele resetovanje odnosa sa Rusijom, niti njihovu eskalaciju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, politika američkih vlasti prema Kremlju razlikovaće se od politike njihovih prethodnika.

„Naši postupci i postupci naših partnera moraju jasno staviti do znanja Rusiji kada prelazi granice koje su prihvatile i poštovale druge zemlje“, rekao je on.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nakon svečane akademije grada Banjaluke, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održali su kratak sastanak iza zatvorenih vrata, javlja reporter BN TV.


Predsednik Vladimir Putin reagovao je na izjavu ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, koji ga je ranije pozvao na sastanak. Predsednik Putin je rekao da, ako predsednik Ukra

Premijer Slovačke Eduard Heger je na konferenciji za novinare saopštio o proterivanju zaposlenih u ruskoj diplomatskoj misiji. „U skladu sa trenutnom geopolitičkom situac


Češka će smanjiti broj osoblja ruske ambasade na nivo češke diplomatske misije u Moskvi, rekao je ministar spoljnih poslova Češke Jakub Kulganek. Proterivanje može obuhvatiti oko 70 ljudi.

Ukrajina je zatražila da Evropska unija razmotri mogućnost isključenja Rusije iz SWIFT-a, međunarodnog sistema transfera između banaka, predlažući da se ta mera doda novom paketu sankcija. Moskva j


Jazak imuno – voda obogaćena mineralima


Ostale novosti iz rubrike »