BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Kremlj: Odgovor na sankcije će biti onakav kako najbolje odgovara našim interesima

Kremlj: Odgovor na sankcije će biti onakav kako najbolje odgovara našim interesima
03.03.2021. god.


Nove sankcije EU i SAD protiv Rusije znatno štete ionako žalosnim odnosima, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, pres sekretar predsednika Ruske Federacije.

„One nisu ništa drugo nego mešanje u unutrašnje stvari Rusije. U celini, možemo samo da izrazimo žaljenje što naši protivnici u ovom slučaju pribegavaju upravo takvim metodama, koje imaju apsolutno destruktivan efekat na bilateralne odnose“, rekao je Peskov.

"Mi u celini smatramo da su takve odluke apsurdne, bez ikakvog opravdanja. I što je najvažnije, one nemaju nikakav efekat ili značenje, i s tim u vezi, možemo izraziti samo zbunjenost", dodao je Peskov, prenose RIA Novosti.

„Bilo koja takva ograničenja smatramo apsolutno neprihvatljivim, jer značajno štete ionako žalosnim odnosima, u ovom slučaju - odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama i odnosima sa Evropskom unijom“, rekao je Peskov.


„S jedne strane, zapravo, ako govorimo o konkretnim ljudima protiv kojih su uvedene sankcije, o takozvanim sankcijama, ograničenjima, zapravo se radi o dupliranju ograničenja koje su u odnosu na te ljude uspostavili ruski zakoni, ništa više“, rekao je Peskov.


On je naročito skrenuo pažnju na to da ti ljudi već nemaju pravo da otvaraju račune u stranim bankama, poseduju imovinu u inostranstvu itd. Međutim, ovo se ne odnosi na neka pravna lica koja su takođe potpala pod sankcije.

„Odgovor će biti onaj koji najbolje odgovara našim sopstvenim interesima“, rekao je Peskov novinarima.

"Naravno, tu je princip reciprociteta. Nemoguće ga je odbijati u međudržavnim odnosima. Dogovorićemo se o sankcijama, predloge će rukovodstvu predstaviti nadležna odelenja. One će biti odobrene, a zatim će biti objavljene, te skrenuta pažnja našim protivnicima u ovoj priči", dodao je Peskov.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje ugovora sa SPC, poručio je premijer Zdravko Krivokapić. Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pozvao je ranije danas premijera Zdravka Krivoka


Rusija će se povući iz projekta Međunarodne kosmičke stanice (MKS) za četiri godine, saopštio potpredsednik vlade Jurij Borisov u za TV kanal „Rusija 1“. Odluka je

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da bez odlaganja potpiše temeljni ugovor sa Srbskom pravoslavnom crkvom koji mu je dostavljen prethodne nedjelje


Zašto se neki genocidi neprestano pamte, dok se drugi bacaju na smeće istorije? U emisiji „Zaboravljeni genocidi: Greh tišine“, koja će se emitovati 23. aprila, RT postavlja ova i...

U odnosima sa Rusijom treba definisati crvene linije za čije kršenje se uvode sankcije, rekao je u intervjuu Si-Bi-Esu predsednik Francuske Emanuel Makron. Prema rečima f


Poslednji antiruski koraci evropskih država mogu naterati Rusiju da izađe iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, izjavio je šef Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki.


Ostale novosti iz rubrike »