eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije
21.03.2020. god.


Pandemija koronavirusa pokrenuće ozbiljan pad nemačke ekonomije, izjavio je član Upravnog odbora Evropske centralne banke (ECB) i šef "Bundesbanke" Jens Vajdman.

Recesija u Nemačkoj je "sada neizbežna", rekao je Vajdman za list "Di Velt" u intervjuu objavljenom u danas.


Na pitanje koliko će biti loš ekonomski pad, Vajdman je rekao da se svi napori prvo moraju usredsrediti na zaustavljanje širenja koronavirusa koracima kao što je "društvena distanca" (nemedicinske mere u suzbijanju virusa). Takođe je napomenuo da Vlada može razmotriti "drastične mere" poput policijskog časa.Globalna ekonomija je pogođena od kada su berze pale širom sveta usljed trenutne pandemije Covid-19. Međutim, Berze u Londonu i Berlinu pokazale su znakove oporavka u petak kada su vlade uvele programe monetarne i fiskalne podrške.

Ranije ove nedelje, ECB je predstavila paket hitne pomoći u iznosu od 750 milijardi evra, kako bi pomogla da ekonomija ostane živa tokom pandemije, jer su mnoge kompanije prisiljene da zatvore svoje poslovanje.

Broj slučajeva koronavirusa proteklih dana u Nemačkoj prešao je 19.000, a umrlo je 68 ljudi.


Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ralph Orlowski / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija, Saudijska Arabija, Sjedinjene Američke Države i druge zemlje moraju da donesu stabilnost na tržištima, jer se svet suočava sa "verovatno najvećom recesijom ikad", rekao je Kiril Dmitriev, izvršni...


Većina članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) saglasne su da smanje nivo prooizvodnje „crnog zlata“, samim tim je verovatnoća da će dogovor biti postignut 6. aprila poprilično velika, izjavio...

Američki predsednik Donald Tramp nije isključio mogućnost uvođenja carina na naftu iz Saudijske Arabije, „ukoliko Rijad bude nepošten prema Vašingtonu“.


Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva smatra da je današnja situacije u svetskoj ekonomiji mnogo gora, nego što je bila za vreme za vreme krize 2008-2009. godine.

Prvi put u Srbiji – preuzimanje kurirskih pošiljki na maloprodajnim objektima NIS-a


Šef Evropske komisije se izvinio Italiji zbog laganog slabog odgovora EU na koronavirus, obećavši 100 milijardi evra pomoći jednoj od najteže pogođenih zemalja. Ipak pomoć nikada neće stići, kao...


Ostale novosti iz rubrike »