BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

Voyego: domaći softver za svetsku avio industriju

Voyego: domaći softver za svetsku avio industriju
24.09.2019. god.

 

Često se govori da je domaći IT sektor jedan od najbrže rastućih, a i zvanična statistika pokazuje da, u novcu, izvozimo više softvera nego svih poljoprivrednih proizvoda - zajedno! Da domaća IT scena ima veliki broj ideja i inovacija, pokazuje i primer kompanije Voyego.
 
Voyego je "proizašao" iz već (i svetski) dobro poznate domaće kompanije Comtrade. Cilj Voyega će biti unapređenje putničkih interfejsa, poboljšanje procesa plaćanja i naplate transporta, kao i pomoć avio kompanijama. Voyego planira razvoj mobilnih aplikacija, web-sajtova za avio industriju,kao i rešenja za e-commerce u sektoru turizma. Ove platforme omogućavaju avio kompanijama i neke nove kanale za prihode, kao što je "Adnexa", putem koje avio prevoznik može da usmeri reklame i prezentacije ka tačno određenoj grupi putnika. 
 
Voyego je samo jedan od primera domaće IT pameti i znanja. Najavljeno otvaranje Tehnološkog parka u Beogradu, kao i u Nišu, trebalo bi da doprinese da naši stručnjaci ostaju u zemlji, kao i da se privuku strane kompanije i kapital iz IT sfere. 
 
Ivan Trajković




Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

    Kompanija Apple će za nedelju dana predstaviti novu generaciju svog popularnog smartfona iPhone. 


  Stručnjaci za računarsku bezbednost pronašli su novi virus za Android uređaje, nazvan Alien, koji može da ukrade korisnička imena i šifre iz čak 226 popularnih aplikacija.

  Federalna administracija SAD za komunikacije će verovatno od ponedeljka narediti da se sa prodavnica aplikacija Google Play Store i App Store za iOS uklone Kineske aplikacije TikTok i We...


Stručnjaci za računarsku bezbednost otskrili su nobu vrstu virusa (malwarea) koji napade Android uređaje.  


    Američke agencije za bezbednost FBI i NSA su upozorile korisnike računara i kompanije na novi malver virus iz Rusij


Ostale novosti iz rubrike »