Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Bejrut pre i posle eksplozije: „Roskosmos“ objavio fotografije razrušenog grada

RT: Bejrut pre i posle eksplozije: „Roskosmos“ objavio fotografije razrušenog grada
06.08.2020. god.


Ruska kosmička agencija „Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle eksplozije.

Fotografije koje govore više nego reči pokazuju zapanjujuće prizore pre-posle eksplozije, snimljene od strane "Roskosmosa".

Prva fotografija, koja je snimljena prošlog novembra, prikazuje više velikih magacina na rivi libanske prestonice. Gusto zbijene zgrade takođe se mogu videti kako se prostiru prema moru, kao i nizovi ulica sa objektima.

Na šokantnoj, novoj fotografiji, koju je snimila ruska kosmička agencija posle užasne eksplozije u utorak, ostaju jedva vidljivi tragovi građevina.


Samo senke nekadašnjih objekata i zgrada se mogu videti, a velika skladišta kao da su izbrisana gumicom. Ogromna rupa može se videti i na pristaništu u epicentru eksplozije.Brojne manje građevine u blizini zone eksplozije takođe su teško oštećene ili potpuno uništene u eksploziji koja je odnela preko 100 života, te hiljade ljudi ranila.

Spasilačke ekipe nastavile su sa radom ispod ostataka objekata u potrazio za preživelim. Predsednik Mišel Aoun rekao je da je 2.750 tona amonijum nitrata, koji se koristi u đubrivima i pravljenju eksploziva bilo skladišteno u luci od 2014. godine, bez mera sigurnosti.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Roskosmos/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kompanija NIS i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu uspostavili su danas saradnju u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja. Memorandum o saradnji je u ime kompanije NIS...


„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“, ali planira da se uzdrži od široke međunarodne saradnje na ovoj misiji, kažu u pres službi korporacije.

Na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 2020, koja se od 9. do 13. septembra 2020. godine onlajn realizovana u organizaci Grčke matematiče asocijacije, naša šestočlana juniorska matematička reprezentacija je...


Vlada Rusije je odobrila upotrebu vojne infrastrukture za lansiranje kosmičkog sistema „Gonjec M“ u orbitu, navodi se u saopštenju. „Sistemi za vojnu namenu moći će da se koriste za naredna...

„Roskosmos“ je opovrgao informaciju da NASA otkazuje kupovinu mesta na kosmičkom brodu „Sojuz“ za let svojih kosmonauta na Međunarodnu kosmičku stanicu (MMS) u proleće 2021. godine.


  Istraživači iu Harvard & Smitsonian Centra za astrofiziku izveli su jednu od najnaprednijih simulacija tamne materije postigunte ikad i veruju da su stvorili sliku neuhvatljive, „nevidljive“ supstance.


Ostale novosti iz rubrike »