Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“

„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“
16.09.2020. god.


„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“, ali planira da se uzdrži od široke međunarodne saradnje na ovoj misiji, kažu u pres službi korporacije.


„Nije reč ni o kakvom prestanku saradnje sa Amerikom na projektu „Venera-D“. Bilo je reči o neprivlačenju velikih međunarodnih korporacija“, precizirano je u kompaniji posle informacije da je „Roskosmos“ rešio da rad na projektu nastavi bez Amerike.

Kako je navedeno, korporacija podržava učešće drugih zemalja u ovoj misiji.

Ranije je iz „Roskosmosa“  saopšteno da je doneta je odluka da se krene u realizaciju ranije planirane misije „Venera-D“, koja uključuje sletanje i orbitalne module, kao nezavisni nacionalni projekat bez širokog učešća međunarodne saradnje.

Najskorija misija na Veneru pod nazivom „Venera-D“ planirana je za 2027-2029. godinu, kao zajednička rusko-američka misija.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Evgeniя Novoženina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro je saopštio da je njegova zemlja razvila „visoko efikasan antivirusni lek“ koji desetkuje koronavirus bez ikakvih neželjenih efekata. Lek će biti predstavljen SZO-u na potvrdu,...


Na međunarodnom odmeravanju znanja iz matematike i fizike u Indoneziji naši srednjoškolci osvojili su četiri medalje i specijalne nagrade u različitim kategorijama

Dva ruska kosmonauta i jedan američki kosmonaut u letelici Sojuz MS-16 sleteli su bez problema u kazahstanske stepe nakon što su proveli više od šest meseci u orbiti na...


Samarski raketno-kosmički centar „Progres“ započeo je rad na izradi višekratne rakete na tečni prirodni gas „Amur-SPG“, izjavio je generalni direktor preduzeća Dmitrij Baranov.

  Kompanija Fejsbuk je predstavila nove 'Uslove korišćenja' ove platforme, kako bi se izborila sa sve većim kritikama medija i javnosti. 


SAD su potpisale ugovor sa sedam zemalja o upravljanju istraživanjem i eksploatacijom Meseca i njegovih resursa. Iako mnogi potpisnici tamo nisu ni sleteli, Rusija i Kina, možda i nije...


Ostale novosti iz rubrike »