BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„AvtoVAZ“ pravi novu Ladu

„AvtoVAZ“ pravi novu Ladu
12.11.2020. god.


Fabrika priprema sveobuhvatnu modernizaciju linije V0.

Fabrika „AvtoVAZ“ se sprema da izvede dubinsku modernizaciju linije V0, saopštila je grupa AvtoVAZ News na društvenoj mreži „Vkontakte“. Očekuje se da će posle rekonstrukcije oznaku Lada moći da nose novi modeli sa pogonom na sve točkove, na primer Lada 4x4 nove generacije.


Suština „preuređivanja“ linije je u tome da se potpuno promeni tehnologija sklapanja, tj. da se ona pozajmi od fabrike Renault-Rossiя u Moskvi. Tamo se svi elementi šasije, motor sa menjačem i hladnjak montiraju na zasebnim pokretnim platformama, posle čega se gotov donji deo automobila šalje na traku i tamo se spaja sa karoserijom.

Tako će se pojednostaviti i ubrzati proces sklapanja i moći će da se prave automobili sa pogonom na dva točka i na sve točkove. Zasada se „AvtoVAZ“ tek priprema za rekonstrukciju, a u međuvremenu se automobili Lada sklapaju po staroj tehnologiji, tj. pojedini sklopovi se montiraju zasebno na traci. Planirano je da se obnovljena linija pojavi 2023. godine.

Trenutno se na liniji V0 sklapaju modeli Lada Largus, XRay, a takođe Renault Logan i Sandero. Prošle nedelje je na traci prvi put primeđen Largus sa oznakom FL, koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Olga Sokolova/Global Look Press / Russia beyond/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Prema rezultatima prve i druge faze kliničkih ispitivanja, imunološka efikasnost vakcine „EpiVakKorona“ protiv koronavirusa bila je sto posto, saopštil

Identitet početnog slučaja koronavirusa, takozvanog „nultog pacijenta“, mogao bi zauvek ostati misterija, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO), pozivajući zemlje da pojačaju saradnju i razmenu informacija u na


Rezultati kliničkih ispitivanja vakcine protiv koronavirusa, koju je napravio naučni centar „Čumakov“ Ruske akademije nauka, veoma su dobri i ona

Na 17. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, koja je ove godine održana na daljinu od 7. do 14. januara, učenici Matematičke gimnazije osvojili su sedam medalja....Ostale novosti iz rubrike »