Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Peking: Optužbe SAD-a da Kina, Rusija i Iran šire dezinformacije o koronavirusu izgledaju kao loša komedija

Peking: Optužbe SAD-a da Kina, Rusija i Iran šire dezinformacije o koronavirusu izgledaju kao loša komedija
23.03.2020. god.


Optužbe SAD-a da Kina, Rusija i Iran šire dezinformacije o koronavirusu izgledaju kao „loša komedija“, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Geng Šuang.

Američki državni sekretar Majk Pompeo prethodno je optužio Rusiju, Iran i Kinu da nvavodno šire dezinfomacije o koronavirusu, s ciljem diskreditacije poteza američkih vlasti u borbi protiv ove bolesti.

Prema Pompeovim rečima, SAD su „direktno razgovarale s tim zemljama“ da prekinu sa takvom praksom.„SAD s jedne strane pokušavaju da ocrne Kinu, s druge optužuju Kinu, Rusiju i Iran da šire dezinformacije. Ne mogu, a da ne pitam ko se, na kraju krajeva, bavi širenjem lažnih informacija? Ko izvrće činjenice i tvrdi da je belo crno? Ta komedija SAD o širenju spekulacija i pokušaji da se sumnje prebace na druge izgledaju i previše nespretno“, rekao je Šuang.

On je naglasio da je Kina svojevremeno obavestila Svetsku zdravstvenu organizaciju, uključujući SAD, o epidemiji koronavirusa.

   • Izvor
  • Tanjug
  • Geng Šuan, foto: Snimak ekrana / Jutjub/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je preko video linka razgovarao sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija...


Rukovodstvo EU ne vidi problem u zadržavanju sankcija Rusiji u uslovima pandemije virusa korone, saopštio je portparol Evropske komisije Piter Stano tokom video-konferencije u Briselu. Po m

Iran, jedna od zemalja koja je najviše pogođena virusom korona, ponovo je apelovala na Sjedinjene Države da ukinu unilateralne sankcije Teheranu kako bi mogao efikasnije da se bori s...


Nakon što je Španija postala zemlja sa najviše zaraženih od koronavirusa u Evropi, premijer Pedro Sančez je poslao snažnu poruku Briselu, upozoravajući da će Evropska unija propasti ako pogrešno...

Poziv da se na čitavoj planeti obustave sva ratna dejstva zbog pandemije koronavirusa podržalo je 70 država sveta, izjavio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.


Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Hua Čuning se zahvalila ruskim medijima na objektivnom i profesionalnom izveštavanju o pandemiji virusa korona i naporima kineske vlade da prevaziđe krizu.


Ostale novosti iz rubrike »