Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Šojgu i Asad razmotrili unapređenje vojne saradnje i buduće zajedničke korake

Šojgu i Asad razmotrili unapređenje vojne saradnje i buduće zajedničke korake
25.03.2020. god.


Sirijski predsednik Bašar al Asad primio je ministra odbrane Rusije, Sergeja Šojgua i prateću delegaciju.

Dve strane razgovarale su o rusko-turskim sporazumima postignutim 5. marta i stalnim kršenjima prekida vatre od strane terorističkih organizacija, fokusirajući se na mehanizme implementacije tih sporazuma koji uključuju zadržavanje terorista šest kilometara dalje od međunarodnog autoputa Alepo-Latakia (M4), kako bi bio ponovo otvoren.

Predsednik Asad i ministar Šojgu takođe su razgovarali o situaciji u sirijskom području al Džazira i stalnoj krađi sirijske nafte i resursa od strane Sjedinjenih Američkih Država, kao i o koracima koje je sirijska država poduzela za obnavljanje bezbednosti i stabilnosti širom zemlje i naporima ruskog rukovodstva na regionalnom i međunarodnom nivou da se ukinu sankcije i izolacija, nametnuti sirijskom narodu.

Dve strane su saglasne oko zajedničkih politika i koraka koje treba preduzeti u narednoj fazi.Tokom razgovora je razmotrena i saradnja ministarstava odbrane i oružanih snaga dve zemlje, pri čemu su dve strane izrazile opredeljenost za nastavak unapređenja te saradnje.

Sastanku su prisustvovali zamenik glavnog komandanta vojske i oružanih snaga, ministar odbrane general Ali Abdulah Ajub i predsedavajući Biroa za nacionalnu bezbednost general Ali Mamlouk.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © SANA/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je preko video linka razgovarao sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija...


Rukovodstvo EU ne vidi problem u zadržavanju sankcija Rusiji u uslovima pandemije virusa korone, saopštio je portparol Evropske komisije Piter Stano tokom video-konferencije u Briselu. Po m

Iran, jedna od zemalja koja je najviše pogođena virusom korona, ponovo je apelovala na Sjedinjene Države da ukinu unilateralne sankcije Teheranu kako bi mogao efikasnije da se bori s...


Nakon što je Španija postala zemlja sa najviše zaraženih od koronavirusa u Evropi, premijer Pedro Sančez je poslao snažnu poruku Briselu, upozoravajući da će Evropska unija propasti ako pogrešno...

Poziv da se na čitavoj planeti obustave sva ratna dejstva zbog pandemije koronavirusa podržalo je 70 država sveta, izjavio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.


Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Hua Čuning se zahvalila ruskim medijima na objektivnom i profesionalnom izveštavanju o pandemiji virusa korona i naporima kineske vlade da prevaziđe krizu.


Ostale novosti iz rubrike »