Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: SAD nude 15 miliona dolara za hvatanje Madura

RT: SAD nude 15 miliona dolara za hvatanje Madura
27.03.2020. god.


Američki Stejt department baca milione dolara za nagrade u zamenu za informacije koje bi mogle da se iskoriste za hvatanje venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, njegovog zamenika ili drugih visokih zvaničnika zbog optužbi za trgovinu drogom.

Agresivna nagrada od 15 miliona dolara nudi se za "informacije u vezi sa Nikolasom Morosom Madurom" u vezi s njegovom navodnom umešanošću u "međunarodnu trgovinu narkoticima", objavio je Stejt department, nagoveštavajući tako snažan pomak u agresivnoj nameri promene režima i politike protiv ove latinoameričke socijalističke nacije.

Optužnicom se poziva i na hapšenje i suđenje zbog "narko-trgovine" predsednika Nacionalne konstitutivne skupštine Diosdadoa Kabela Rondona, penzionisanih generala Huga Karvajala Bariose i Klivea Alkale Kordonesa, ministra za industriju i nacionalnu proizvodnju Tareka Zaidana El Aisamija Madaha, te se nude nagrade do čak 10 miliona dolara.Nagrade su objavljene istog dana kada je Ministarstvo pravosuđa SAD-a objavilo optužnice protiv venecuelanskih lidera zbog zločina "trgovine drogom", što sugeriše da dokazi Vašingtona nisu tako čvrsti, kao što je to ustvrdio glavni tužilac Vilijem Bar.


Optužnicama iz Majamija i Njujorka optužuju se venecuelanski zvaničnici da su učestvovali u „narko-terorističkoj zaveri“ sa kolumbijskom gerilskom grupom FARK, u cilju „da bi SAD preplavile kokainom“. 
Ali ako su dokazi protiv Madura i njegovih sunarodnika tako dobri, te da će Stejt department platiti 15 miliona dolara, Venecuelanci verovatno neće videti unutrašnjost američkog suda.

Novi udarac protiv venecuelanskih zvaničnika je duboko ciničan potez u stalnim napadima SAD-a na Venecuelu, izgladnjelu sankcijama, posebno usred globalne pandemije koronavirusa.

Nakon više od godinu dana podrške njegovom igraču i lideru venecuelanske opozicije Huanu Gvaidu, Vašington nije postigao ništa osim pisama dobrodošlice u opozicionoj nacionalnoj skupštini, te se čini da je izgubio strpljenje zbog neuspelih pokušaja državnog udara od strane njihovog zlatnog dečaka, gurajući ga da igra oštro.


Posljednji latinoamerički lider optužen za trgovinu drogom od strane SAD-a bio je panamski lider Manuel Noriega, kojem je Vašington zabio nož u leđa nakon dugog i profitabilnog partnerstva biznisa narkoticima zajedno sa CIA-om, napadajući njegovu zemlju, hapšeći ga i odvodeći ga u Majami kako bi mu se sudilo za promet narkoticima, trgovinu ljudima i pranje novca.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Manaure Quintero / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je sinoć, povodom odluke Crne Gore da ne otvori granicu 1. juna za građane Srbije, da Srbija neće zatvarati granice za crnogorske...


U odnosima s Rusijom mora se uspostaviti ravnoteža između sankcione politike i saradnje u pitanjima od interesa za Evropsku uniju, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljne poslove i...

Rusija može da doprinese rešavanju mnogih međunarodnih problema. Potreban je intenzivan dijalog između Moskve i Berlina kako bi se stvorio pozitivan dnevni red koji bi mogao da započne novu...


Odlazeći američki ambasador u Berlinu, Ričard Grenel se obrušio na nemačkog poslanika koji je naglasio Grenelov "neprijateljski" stav prema Nemačkoj. Grenel je rekao da samo sledi politiku Vašingtona i...


Američki predsednik Donald Tramp smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin ne želi njegovu pobedu na izborima. „Ja mu se sviđam, ali ne mislim da želi da pobedim na izborima“, izjavio...


Ostale novosti iz rubrike »