Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: „Bili smo u dobrim odnosima s Hitlerom“: Bajden osudio Trampa zbog sastanka sa Kim Džong Unom, upoređujući Severnu Koreju sa nacističkom Nemačkom

RT: „Bili smo u dobrim odnosima s Hitlerom“: Bajden osudio Trampa zbog sastanka sa Kim Džong Unom, upoređujući Severnu Koreju sa nacističkom Nemačkom
23.10.2020. god.


Napalivši "dobar odnos" predsednika Donalda Trampa sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, Džo Bajden je zbunio gledaoce rasprave pozivajući se na "dobar odnos" između SAD-a i Adolfa Hitlera.

Nazvavši Kima „drugačijom vrstom momka“ tokom rasprave o Severnoj Koreji, Tramp je izneo njegovu sposobnost da razgovara sa kontroverznim liderom i rekao da je njegov građanski odnos sa njim pomogao dvema zemljama da izbegnu nuklearni rat.


"Nismo u ratu. Imamo dobar odnos ... Dobra veza sa liderima drugih zemalja je dobra stvar", rekao je Tramp tokom debate. Bajden je oštro kritikovao Trampa zbog sastanka sa Kimom, koga je nazvao „siledžijom“ pre nego što je Hitlera uključio u raspravu.

„To je kao da kažemo da smo imali dobar odnos sa Hitlerom pre nego što je on, zapravo, napao Evropu“, odgovorio je Bajden, pre nego što se ispravio rekavši, „ostatak Evrope“.


Ta korekcija je, međutim, ostala u senci u poređenju sa pominjanja Hitlera zbog čega su mnogi na društvenim mrežama počeli da se češkaju po glavi.

„Nema poređenja. On gubi utisak o stvarnosti “, napisao je autor Metju Betli.

„Koju istorijsku knjigu čita?“, upitala je voditeljka Dženet Paršal.

„Kada je predsednik Ruzvelt imao dobar odnos sa Hitlerom?“ dodao je novinar Majkl Grejem.


Upitan kakav bi bio njegov odnos s Kimom kada bi bio izabran za predsednika, Bajden je rekao da bi odbio da se sastane s njim ukoliko „Korejsko poluostrvo“ ne postane „zona bez nuklearki“.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © KCNA via REUTERS/Gamma-Rapho via Getty Images / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša koja, kako kaže, godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je pred turskim parlamentom da će Turska, Rusija i Azerbejdžan biti garanti mira u Nagorno-Karabahu.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


  Kineska misija u Manili optužila je Sjedinjene Američke Države za "stvaranje haosa" u Aziji, objavljujući oštro saopštenje nakon što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost podržao zemlje u regionu...

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je, učestvujući na onlajn Beogradskom ekonomskom forumu, da strateški prioritet i ključni fokus naše spoljne politike ostaje članstvo u EU, poručivši pritom...


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je prilikom susreta sa ambasadorom Kraljevine Holandije Žilom Pluhom, da naša zemlja nema aspiracije da postane članica NATO-a i...


Ostale novosti iz rubrike »